İzmir'de Yeniden Mavi Seferberlik - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Yeniden Mavi Seferberlik

İzmir\'de Yeniden Mavi Seferberlik

İzmir'de Konak Belediyesi engellilere tekerlekli sandalye için toplanan mavi kapak kampanyasını yeniden başlattı.

18.01.2013 15:50  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Konak Belediyesi engellilere tekerlekli sandalye için toplanan mavi kapak kampanyasını yeniden başlattı. 15 yaşındaki Ulaş Yenigün, kampanyaya tek başına topladığı 40 kilogram mavi kapakla destek verdi. Mavi kapaklar ücreti Konak Belediyesi'nden tarafından ödenecek PTT kargosuyla gönderilecek, ayrıca Kipa Hipermarketleri'ndeki kutularda da toplanacak.

İzmir'de üç yıl önce Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından başlatılan ve bin 800 engelliye tekerlekli sandalye kazandıran mavi kapak kampanyası, sona ermişti. Ancak Konak Belediyesi, kampanyayı "Mavi kapak, mavi sergi, mavi sevgi" sloganıyla yeniden başlattı. Hedef 2 bin 500 engelliye sandalye alabilmek. Her renk ve şekilden plastik kapakları toplayanlar, 169 numaralı telefonu arayacaklar, PTT aracılığıyla 601428341 abone numarasıyla gönderebilecek. Kargo ücreti belediye tarafından ödenecek. Kapaklar, Kipa Hipermarket'te kurulan kutulara da bırakılabilecek. Engelliler, sandalye taleplerini Konak Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi'nin (0232) 444 35 66 numaralı telefonuna bildirecek, sağlık raporları da (0232) 445 38 73 numaralı faksa gönderilecek.

1 TON KAPAK İLE 3 TEKERLEKLİ SANDALYE

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Bu kampanya son 10 yılın en anlamlı, en sevgi dolu sosyal sorumluluk projesi. Katkı koyanlara teşekkürler. Bu tam anlamıyla bir mavi seferberlik. 1 ton kapakla üç tekerlekli sandalye alabiliyoruz. Bir yılda 2 bin 500 engelliyi sandalye sahibi yapmayı hedefledik. Bu kapaklar dünyada 300 yıl kalabiliyor, geri dönüşüm sistemiyle çevre kirliliğini de önlemiş oluyoruz. Ekonomiye de katkısı çok büyük" dedi.

KAPAĞIN RENGİ FARK ETMEZ

Daha önce kampanyanın koordinatörü olan şimdi de aynı katkıyı Konak Belediyesi'ne veren Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurselen Toygar da "Para ve araba bağışı kabul etmiyoruz. Önemli olan sosyal sorumluluk projesini devam ettirmek. Sadece kapak alıyoruz, kapağın rengi fark etmez. Her türlü plastik kapak toplayabilirsiniz. Ne kadar çok toplanırsa o kadar çok umuda kapı aralamış oluruz" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Yeniden Mavi Seferberlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement