İzmir'e Nefes Verecekler - Son Dakika
Güncel

İzmir'e Nefes Verecekler

İzmir\'e Nefes Verecekler

"İzmir'e Bir Nefes Ver Platformu" çalışmalarına başladı.

30.08.2012 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa, doğal yaşam ve organik tarımın desteklenmesi ile orman oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla bir grup yazar, gazeteci ve farklı meslek dallarından oluşan bir grup doğa koruyucu tarafından kurulan; "İzmir'e Bir Nefes Ver Platformu" çalışmalarına başladı. Platformun 31 Ağustos 2012 günü hayata geçirilecek ilk projesini İzmir Balkan Ülkeleri Arası Ticari ve Kültürel Organizasyonlar Geliştirme Derneği (İZBA) yürütecek.

İZBA merkezi tarafından projeyle ilgili yapılan yazılı açıklamada aşağıdaki ayrıntılara yer verilirken doğa ve insan bütünleşmesinin gerekliliğinin altı çiziliyor:

İZBA: İnsanlar tarafından bir kaç yüz yıldır bilinçsizce kullanılan, her geçen gün parça parça yok edilen doğa, doğal yaşam, su kaynakları, ormanlar ve organik yaşam formları günümüzde bitme noktasına gelmiştir. Son yıllarda benzeri görülmemiş büyüklükteki sel, yangın, heyelan, mevsimsel değişiklikler, kanser başta olmak üzere çok sayıda ölümcül hastalıklar, salgınlar ve toplu canlı ölümlerindeki önlenemez artışlar yapılan bu vahim hataların hayatımıza yansıyan etkileridir.

Bizler, bu çerçeveden harekete geçen bir grup gönüllü kuruluş ve sorumlu bireyler; bozulan doğayı tamir etmek, yok olmak üzere olan doğal yaşamı şimdiki seviyesinde korumak, yanan ormanların yerine yenisini dikmek ve unutulan organik tarımı yeniden hatırlatmak ve canlandırmak amacıyla kısa adı "İzmir'e Bir Nefes Ver" olan sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Yaklaşık 4 yıldır hazırlıklarını sürdürdüğümüz projenin 31 Ağustos 2012 günü Menderes ilçesi Dereköy Mahallesi'nde bulunan İZBA ve Avrasya Gazetesi Yarı Doğal Proje Uygulama Alanı'nda TSM sanatçısı Zekai Tunca ile THM sanatçısı Kader'in sahne alacağı yemekli bir programla tanıtım ve açılışını gerçekleştireceğiz.

Öteyandan doğa ve doğal yaşamı hayatından çıkarmış, doğa ve doğal yaşama yabancılaşmış şehir insanına doğanın bir parçası olması gerektiğini, aksi halde gelecek nesillere hiç bir şey bırakamayacağını, hızla yok olan doğa ve doğal yaşamın kaderini tersine çevirmek için önlemini gecikmeden alması gerektiğini ve apartmanların arkasında kalan doğa ve doğal yaşamın aslında çok yakınında olduğunu hatırlatmak, göstermek istiyoruz.

Menderes'te bulunan uygulama alanında vatandaşlarımıza organik tarım yapmalarını ve bunun sayesinde kendi nesilleri ve diğer canlıların daha sağlıklı bir yaşam sürdürmelerinin mümkün olacağını, stresten uzak doğa ortamıyla bütünleşmenin kendilerine sayısız yararlar sağlayacağını hatırlatacağız. Özellikle ata topraklarına gitme fırsatı bulamayan her meslekten bayan ve erkek genç nesillere ve günlerini kahve köşelerinde geçiren emeklilere atalarının usulüyle organik ürünlerin nasıl yetiştirildiğini anlatmak, hatırlatmak, uygulatmak ve yaşatarak göstermek istiyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir'e Nefes Verecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement