İzmir Fuarı ile Selanik Fuarı Arasında Ticari Evlilik - Son Dakika
Güncel

İzmir Fuarı ile Selanik Fuarı Arasında Ticari Evlilik

İzmir Fuarı ile Selanik Fuarı Arasında Ticari Evlilik

İzmir Fuarı ile Selanik Fuarı arasında ilişkileri geliştirmek adına işbirliği anlaşması imzalandı.

01.09.2012 18:43

İzmir Fuarı ile Selanik Fuarı arasında ilişkileri geliştirmek adına işbirliği anlaşması imzalandı.

İzmir Fuarcılık Kültür Sanat İşleri Anonim Şirketi (İZFAŞ) ve Selanik Fuarı yetkilileri, iyi niyet, dostluk ve dayanışmayı daha da güçlendirmek adına, önemli ve ağırlığı olan sektörlerin ticari gelişmelerine katkıda bulunması ve gelecekteki ortak çalışmaları kararlaştırmak amacıyla işbirliği antlaşması imzalandı.

Anlaşma törenine Selanik Fuarı Genel Müdürü Anastasios Tzikas ile Uluslararası Proje Müdürü Arasksya Ganapetyan, İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Selanik Fuarı yetkilileri, yaklaşık 30 kişiden oluşan Selanik Ticaret Heyeti ve iş adamları katıldı.

İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, "Selanik ticaret heyetini İZFAŞ'ta ve İzmir Fuarı'nda konuk etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. İlişkilerimizi daha da güçlendireceğine inandığımız ve bugün imzaladığımız işbirliği anlatmasını önemsiyoruz. Bu ziyaretler ve işbirliğimiz ilişkimizi daha da ileri noktalara taşıyacaktır" dedi.

Selanik Fuarı ile İzmir Fuarı'nın benzer yönleri olduğuna dikkat çeken Örs, "Onlar da bizim gibi fuarlarını, ticaret fuarı olarak önemsiyorlar. Hem Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu, büyüdüğü kent olması itibariyle bizim için Selanik kentinin önemi ayrıca büyüktür. Bu birlikteliği her iki ülkenin sosyal, kültürel birliğine katkı sağlayacağını umuyoruz. Fuarcılık barışı önemser. İzmir Fuarı barışı önemser. Fuarın yapılmadığı yıllar savaş yıllarıdır. Fuarımız savaştan kötü etkilenmiştir. Barışı istiyoruz, önemsiyoruz. İki yakadaki dostların bir araya gelmesini anlamlı buluyoruz. Barışın mesajını vermek istiyoruz; önce karşı yakaya, sonrada tüm dünyaya" diye konuştu.

Selanik Fuarı Genel Müdürü Anastasios Tzikas, İZFAŞ ile aynı yolu yürümekten duyacaklarını mutluluğu dile getirerek, "Burada bir Yunanistan delegasyonu var. Bu gelişmelerin önemini vurguluyor. İmzalayacağımız anlaşma sayesinde iki şirketin antlaşması sağlanacak ve bu biizm için büyük bir önem taşıyor. Burada bulunan Yunan delegasyonu bir takım mütakabatlarda bulundu. Bu bir başlangıç olacak. Daha fazla beraber olacağız" dedi.

Daha sonra işbirliği anlaşması imzalandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir Fuarı ile Selanik Fuarı Arasında Ticari Evlilik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement