İznik'teki Gerginlik - Son Dakika
Güncel

İznik'teki Gerginlik

İznik\'teki Gerginlik

Bursa'nın İznik ilçesinde pazar akşamı meydana gelen olayların ardından 2 bin kişilik kalabalık bir grup, romenlerin bulunduğu bölgeye yürüdü.

10.09.2013 02:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İznik ilçesinde pazar akşamı meydana gelen olayların ardından 2 bin kişilik kalabalık bir grup, romenlerin bulunduğu bölgeye yürüdü.

İznik'te bulunan Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, ilçe emniyet müdürlüğünden gelişmeleri an be an takip etti. Kalabalık grubu sakinleştirmeye çalışarak, romenlerin olduğu bölgeye gitmemeleri konusunda iknaya çalışan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Tuna, Kaymakam Hüseyin Karameşe ve İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak, grubu taziye evine yönlendirdi. Burada ölen Zekeriya Dursun'un babası Hasan Dursun'u ziyaret eden heyet, ölen gencin ruhuna dua ve Kur'an okuttu. Ancak, kalabalık grup okunan Kur'an'ın hemen ardından romen vatandaşların oturduğu Yenişehir Kapı'ya doğru yürüyüşe geçti.

BELEDİYE BAŞKANINA PROTESTO

Romanların oturduğu alana doğru yürüyüşe geçen kalabalık grup, yetkililere taşkınlık yapmayacaklarının sözünü verdi. İşlenen cinayeti protesto eden grup, çevik kuvvet ekiplerinin önünde durarak, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz'ı alana çağırdı. Öfkeli grubun protestolarının ardından alana gelen Başkan Eryılmaz, kalabalığın arasına girdi. Grup, Eryılmaz'a serzenişte bulunarak, "Memleket 3 gündür ayakta, sen yoksun. Bu kadar önemli ne işin vardı. Cenaze evine taziye ziyaretine gelmedin. Biz senin vatandaşın değiliz. Sana hangi derdimizi anlatalım ki, hangisini çözdün" dedi.

Bu arada alanda sara krizi geçiren bir genç yere düşünce kısa süreli panik yaşandı. Genç, olay yerine ambulans çağırdı.

"MESAJINIZI YETKİLİLERE İLETECEĞİME SÖZ VERİYORUM"

Grup, daha sonra belediye çay bahçesine yöneldi. Burada ölen gencin dayısı Kamil Dursun ile görüşen Emniyet Müdür Yardımcısı Tuna, dayı Dursun'a itidal çağrısında bulundu. Dursun, romenlerin ilçeyi terk etmelerini ve bu konuda kendilerine söz verilmesini istedi. Herkesin sağ duyulu olmasını gerektiğini ifade eden Tuna, "Şu anda akıllıca bir formül üretmeye çalışıyoruz. Devlet bir tane, belediye başkanı da, kaymakam da. Bu olayların üzerinde daha fazla durmanın bir anlamı yok. Mesajlarınızı verdiğinizi, bu mesajların da bizler vasıtasıyla en üstte bulunan yetkililere iletileceğinin sözünü veriyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İznik'teki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement