Jandarma Çocuklara Karne Sevincini Erken Yaşattı - Son Dakika
Yerel

Jandarma Çocuklara Karne Sevincini Erken Yaşattı

Jandarma Çocuklara Karne Sevincini Erken Yaşattı

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığına bağlı Yavuzeli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri köy öğrencilerine karne hediyesi verdi.

23.01.2015 10:28  Güncelleme: 10:42

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Yavuzeli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri köy öğrencilerine karne hediyesi verdi.

Yavuzeli İlçe Jandarma Komutanlığı ilçeye bağlı Süleymanobası köyündeki ilk okul öğrencilerini karne hediyesi olarak geziye götürdü.

Jandarma ekipleri sabahın erken saatlerde Süleymanobası Köyündeki ilkokula geldi. Jandarma, köy okulunda okuyan 33 öğrenciyle sorumlu sınıf öğretmenleri Pınar Şahin ve Çağdaş Eke'yi de alarak gezi programı için Gaziantep'e gitti.

Gezinin ilk durağı olan Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi'ne gelindiğinde öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Daha önce böyle bir geziye hiç katılmayan öğrencilerin heyecanlı ve mutlu oldukları gözlendi. Gezegenevi'nde birçok bilimsel deney aracını görme ve deneme fırsatı bulan öğrenciler, gezi sonunda Gezegenevi'nin sinema salonunda bir sürpriz karşılaştı. Bir ateş böceği ile uğur böceğinin, ağaçların yetişmesini anlattığı, özel bir projeksiyon cihazıyla yarım daire şeklindeki tavana yansıtılan üç boyutlu animasyon film çocuklar tarafından heyecan ve merakla izlendi. Gezide ikinci durak ise Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı oldu. Burada çocuklar vatani görevlerini yapan asker ağabeyleri ile beraber öğle yemeği yedi. İl Jandarma Komutanlığı tesislerini de gezme fırsatı bulan çocuklar, ilk kez bir askeri kışlayı görmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşarken meraklı bakışlarla birbirine bir şeyler gösterme yarışı içerisine girdiler. Erkek çocukların gezi esnasında konuştukları İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir Astsubay'a "Bizde asker olmak istiyoruz" demesi asker ağabeyleri için de ayrıca bir mutluluk kaynağı oldu.

Gezinin son durağı ise Gaziantep Atlı Spor Kulübüydü. Burada yapılan sıcak içecek ikramından sonra çocuklar, atların bulunduğu barınaklarda atları yakından görme fırsatı buldu. Daha sonra kapalı biniş parkurunda kulübün profesyonel ekibi tarafından çocukların yaşlarına uygun atlarla çocuklara biniş eğitimi verildi ve tüm çocuklar ata binme fırsatı buldu. Genel Müdür Orhan Kuşanaç'ın yakın ilgisiyle daha da keyifli hale gelen faaliyet sonucunda, çocukların mutlulukları daha da arttı. Atlı Spor Kulübü Müdürü Kuşanat, ziyarette yaptığı konuşmasında, "Öğrencilerimiz geleceğimizin teminatıdır. Onlara daima kapımız açıktır." dedi.

Geziye katılan Jandarma Komutanlığı personeline ve Öğrencilere Royal Halı Basketbol Takımının forması hediye edildi. Gezi faaliyeti sonucunda çocuklar yine Yavuzeli İlçe Jandarma ekipleri tarafından okullarına bırakıldı.

Gezi nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getiren Süleymanobası İlköğretim Okul Müdürü Hasan Erdoğdu konuşmasında, "Öğrencilerimiz, Jandarmayla birlikte çok güzel bir gün geçirdi. İmkan ve şartları kısıtlı olan köyümüz öğrencileri, hayatlarında ilk kez Bilim Müzesi'ne gitmenin büyük heyecan ve mutluluğunu yaşadılar. Ayrıca İl Jandarma Komutanlığında asker ağabeyleri ile beraber yedikleri yemek ve Atlı Spor Kulübünde yaşadıkları at binme macerası onlar için unutulmayacak bir anı oldu. Bu güzel etkinlik nedeniyle Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'na ve Yavuzeli İlçe Jandarma Komutanlığı personeline öğrencilerimiz ve köyümüz adına teşekkür ederiz" dedi.

Yavuzeli İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erhan Yakut ise, "Öğrenciler bizim de çocuklarımız. Mehmetçik her zaman yanınızdadır" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jandarma Çocuklara Karne Sevincini Erken Yaşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement