Japonya'nın En Güzel Kasabalarından Biri: Ine No Funaya - Son Dakika
Emlak

Japonya'nın En Güzel Kasabalarından Biri: Ine No Funaya

Japonya\'nın En Güzel Kasabalarından Biri: Ine No Funaya

19.01.2018 20:19

Japonya'nın Venedik'i olarak bilinen Ine No Funaya, bir balıkçı kasabası. Kalabalık bir nüfusa sahip olmayan bölge, daha çok turistik bir yer olarak nitelendirilebilir. Buraya Japonya'nın Venedik'i denmesinin nedeni ise elbette yerleşim şeklinden geliyor. Kıyı boyunca uzanan ahşap evler neticesinde mükemmel bir doğa manzarası oluşturan bölge, özellikle yeni yerler keşfetmek isteyenler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Nitekim deniz, yeşillik ve farklı kültür gibi özelliklerin bir araya geldiği yer, sizce de keşfedilmeye layık değil mi?

Denizle Birlikte Yaşamak

Tango Yarımadası boyunca Amanohashidate'in kuzeyinde yer alan Ine No Funaya, denizle birlikte yaşamanın nasıl bir his olacağını oldukça güzel bir şekilde gözler önüne seriyor. Buradaki halk, geçim olarak balıkçılığı tercih etse de gelen turistler de zaman zaman bölgeye canlılık katmakta. Mükemmel bir doğa manzarasının tadını çıkarmak da yerinde bir karar olabilir zira bölge, denizin doğa ve insanla buluştuğu yegane noktalar arasında yer alıyor.

Funaya, teknelere barınak ve ağ asmak için bölge oluşturmak adına 1700 yıllarda kurulmuş bir bölge. Şimdilerde buradaki konaklama noktalarının üst kısımları, daha çok yerleşime ayrılmış ve hatta konuk noktaları haline gelmiş. Japonya kültürü hakkında yeni bilgiler edinmek ve keşfe çıkmak için Funaya mükemmel bir seçim. Nitekim evlerin mimari yapısı ve halkın kültürel değerleri, yeni şeyler keşfetmek isteyen kullanıcıları kendisine çekmekte.

Aman Kuşlara Dikkat!

Bir gezi feribotu ile buradaki eşsiz manzaranın tadını çıkartmak çok daha kolay. Ama burada dikkat etmeniz gereken sevimli bir problem var; kuşlar. Genellikle ziyaretçiler tarafından beslenilen martılar, korunaklı bir nokta bulmadığınız takdirde size zorlu anlar yaşatabilir. Aynı zamanda martıların beraberinde getirdiği şahinler, çok daha zorlu bir vakit geçirmenize yol açabilir. Buradaki asıl önemli olan şey ise elbette her şeyin tadını çıkarmak. Doğanın sunduğu tüm güzellikler içerisine kuşların da dahil olduğunu unutmamak gerekiyor. Tek yapmanız gereken, kendinize korunaklı bir nokta bulmak.

Bölgede gezi feribotlarının yanı sıra kullanabileceğiniz deniz taksileri de bulunuyor. İhtiyacınıza ve isteklerinize göre kolaylıkla seçim yapabilir, eşsiz manzaranın tadını her iki türden yolculuk sırasında çıkarabilirsiniz. Söz konusu bölgeye araba ile ulaşabileceğiniz gibi kullanabileceğiniz otobüsler de bulunuyor. Amanohashidate'ten kalkan otobüsler ile doğal güzelliğiyle ünlü bölgeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Yolunuz Japonya'ya düşerse bu muhteşem doğal güzelliklere tanıklık etmek için seyahat rotanıza Funaya'yı da mutlaka ekleyin!

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Japonya'nın En Güzel Kasabalarından Biri: Ine No Funaya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement