Kaçak Kömür Ocağındaki Zehirlenme Davası - Son Dakika
Yerel

Kaçak Kömür Ocağındaki Zehirlenme Davası

Kaçak Kömür Ocağındaki Zehirlenme Davası

Zonguldak'ta gazdan etkilenen 3 işçinin ölümüyle ilgili tutuklu sanıkların yargılanmasına devam edildi.

25.06.2014 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaçak kömür ocağında gazdan zehirlenen 3 işçinin ölümüyle ilgili tutuklu sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya yaşamını yitiren 3 işçinin yakınları, tutuklu sanıklar İ.K. ve N.G. ile taraf avukatları katıldı.

Tanıklardan Celal S. mahkemede verdiği ifadede ocakta 2010-2011 yıllarında çalıştığını belirterek, "Ocak, İ.K'ye aitti. Ben de o ocakta çalıştım. Çalışmış bulunduğum ocak, suç konusu olayın gerçekleştiği ocaktır. Benim çalıştığım dönemde diğer sanık N.G'ise ocakta şoförlük yapıyordu. İşçileri ocağa alıp götürüyordu" diye konuştu.

Yaklaşık 3 yıl önce ocaktan ayrıldığını anlatan Celal S, şunları kaydetti:

"Alacağımı alamamıştım. Alacağımı almak için konuşmaya gittiğimde İ.K'nin eşi olduğunu bildiğim Hülya isimli bayanla görüştüm fakat onlar durumu N.G'ye farklı anlatmış. Kavga ettik. Daha sonra İ.K, cezaevine girmişti. Önceden tanıdığım Yaşar Özerdoğan'ın bu ocağa çalışmaya geldiğini öğrendim. Kendisine 'sizin burada ne işiniz var. Bu ocağın sahibi cezaevinde' dedim. O da, 'Biz onun oğlunun hesabına çalışıyoruz' dedi. Benim bildiklerim bunlardır."

Mahkeme heyeti, tahliye taleplerini reddederek sanıkların tutukluluk halinin devamına ve tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kırat mevkisinde kaçak işletildiği iddia edilen maden ocağında 6 Aralık 2013'te işçiler Mustafa Özalpuğan (54), Yaşar Özerdoğan (53) ve İsmail Altun'un (24) gazdan zehirlenerek hayatını kaybetmişti.

Olaydan yaklaşık 15 gün önce mühürlenen ocağın yeniden açılması talimatını "kamu malına zarar vermek" suçundan cezaevinde olan İ.K'nin verdiği iddia edilmişti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaçak Kömür Ocağındaki Zehirlenme Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement