Kadınların Yüzü Çilekle Gülüyor - Son Dakika
Güncel

Kadınların Yüzü Çilekle Gülüyor

Yayladağı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirdiği "Yayladağı Çileği Reçel Oluyor" projesiyle kadınlara istihdam sağlanıyor.

01.07.2018 11:40

Yayladağı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirdiği "Yayladağı Çileği Reçel Oluyor" projesiyle kadınlara istihdam sağlanıyor.

İlçede yaklaşık 300 dekar alanda yetiştirilen tadı ve aromasıyla ön plana çıkan çileği hasat etmeye başlayan kadınlar topladıkları çilekleri reçele dönüştürüyor.

Yayladağı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yakup Karasoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada çileğinin, ilçe ekonomisin lokomotifi haline gelmesi için projeler ürettiklerini belirtti.

Karasoy, Yayladağı Çileği Reçel Oluyor projesiyle ilçede kadınlara istihdam sağlandığını ve hasat edilen çileğin değerlendirildiğini kaydetti.

Proje kapsamında ilçede 20 kadına çilek hasadı ve reçel yapımı konusunda kurs verdiklerini ifade eden Karasoy, kadınların öğrendikleri sayesinde reçel yaptıklarını ve satmaya başladıklarını söyledi.

Karasoy, Yayladağı çileğinin kalitesi bakımından Türkiye genelinde ilk üçe girdiğinin altını çizerek önümüzdeki yıllarda ilçede çilek yetiştiriciliğini 3 katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Proje koordinatörü Emel Abay da verdikleri kursla kadınların üretime ve ekonomiye katkı sağlamalarını istediklerini ve bu konuda kursiyerlerden iyi derecede geri dönüş aldıklarını söyledi.

Kadınların kendi çilek bahçesini kurup, çileği en iyi şekilde yetiştirip, hijyenik olarak reçele dönüştürebilecek durumda olduklarını aktaran Abay, ayrıca proje kapsamında kadınların birçok tarım fuarlarına ve gezilere götürdüklerini sözlerine ekledi.

"Üretime katkı sağlayıp, ev ekonomimize artı gelir getireceğiz"

Kursiyerlerden Zehra Öter de açılan kurs sayesinde, artık kendi bahçelerinde çilek yetiştirebilir ve reçel yapabilir durumda geldiğini kaydetti.

En büyük hayalinin kendi kurduğu atölyesinde yaptığı reçelleri halka sunmak olduğunu anlatan Öter, "Şimdi hayallerime daha çok yaklaştım. Ev işlerinin dışında kalan zamanlarda çilek işi ile uğraşıp bizler de üretime katkı sağlayıp, ev ekonomimize artı gelir getireceğiz. Şimdiye kadar proje kapsamında diğer kadınlarla birlikte yaklaşık 700 kilogram reçel ürettik. Güzel gelir elde ettik. Son derece mutluyuz ve gururluyuz" dedi.

Öter, projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadınların Yüzü Çilekle Gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement