Kafkasyalılar Moskova'daki Olayları Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Kafkasyalılar Moskova'daki Olayları Protesto Etti

Kafkasyalılar Moskova\'daki Olayları Protesto Etti

Moskova'da Bir Spor Müsabakasında, Çıkan Olaylarda Bir Kişinin Öldürülmesinin Ardından Başlayan Olaylar, Ankara'daki Kafkas Kökenli Dernek Ve Vakıf Üyeleri Tarafından Protesto Edildi

18.12.2010 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moskova'da bir spor müsabakasında, çıkan olaylarda bir kişinin öldürülmesinin ardından başlayan olaylar, Ankara'daki Kafkas kökenli dernek ve vakıf üyeleri tarafından protesto edildi.

Ankara Nart, Avcılar Kafkas Derneği, Birleşik Kafkasya Derneği, Cherkessia.net, Demokrasi İçin Çerkes Girişimi, Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği, Jineps, Kafkasevi, Kafkasya Forumu ve Kafkas Vakfı'nın desteklediği protestolar, İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirildi.

Başkent'teki protesto, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde buluşan göstericilerin Rusya Federasyonu Büyük Elçiliği önüne araçlarla gelmesiyle başladı.

Göstericiler ellerinde, "Putin'in faşizmi yıldıramaz bizleri", "Abolf Putin, ırkçı kuklalarını geri çek" dövizleri taşıyarak, "Putin'in faşizmi yıldıramaz bizleri", "Ablof Putin halkımıza dokunma" şeklinde sloganlar attı.

Ankara Üniversiteleri Kuzey Kafkas Kültür ve Araştırma Topluluğu adına basın açıklaması yapan Hakan Candemir, 6 Aralık'ta Spartak Moskova taraftarlarının, Moskova'da alışagelmiş saldırılardan birini daha gerçekleştirdiğini belirtti. Candemir, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"6 Aralık'ta Aslan Çerkesov, kendisini linç etmekte olan holiganlara karşı meşru müdafaa hakkını kullanmıştır. Yaşanan bu talihsiz olay, işgal ettiğiniz Çeçenya dahil, Kafkasyalılarla yaşadığınız tüm çatışmaların özünde yatan bir gerçeğin de küçük bir temsilidir. Bir coğrafyayı ve insanlarını sürekli meşru müdafaaya zorluyor ve ardından cezalandırma bahanesiyle herkese çok ağır bedeller ödetiyorsunuz.

Sizleri, şimdi bu çirkin yüzünüz tam anlamıyla görünür hale gelmişken, vicdanınıza başvurmaya, Çerkesov'un deneyiminin Kafkasyalıların ortak kaderi olduğunu ve bundaki sorumluluğunuzu kabul etmeye, kendi gerçeğinizle yüzleşmeye davet ediyoruz.

Gün geçtikçe daha büyük kitlelere yayılan ve meydanları dolduran ırkçı şiddete dur demek için Rusya'nın demokratlarını inisiyatif almaya çağırıyoruz. Çerkesov'u bekleyen akibet de, faşizmin yarattığı şiddet dalgası karşısında atacağınız adımlar da, tüm Kafkas halklarının Rusya Devleti ve vicdanına yönelik yargısını netleştirecek niteliktedir.

Faşizmin gölgesinden kurtulmuş, demokratik bir kültürün yeniden tesis edilmesini, daha yıkıcı olaylar zincirinin önünü almak adına kaçınılmaz görüyor ve Rusya'nın demokratik güçlerine sesleniyoruz."

Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı basın açıklamasının ardından, dövizleri yere koyan göstericiler, "Bu parayı yumurta alıp, kendinize atın" yazılı bir panonun yanına koydukları çanak içine bozuk paralar atarak olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kafkasyalılar Moskova'daki Olayları Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement