Kahire'de "Küresel Liderler" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Kahire'de "Küresel Liderler" Konferansı

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, İsrail-Mısır barış anlaşmasının (Camp David) değişimine yönelik önerilere sahip olduğunu söyledi...

23.10.2012 23:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, İsrail-Mısır barış anlaşmasının (Camp David) değişimine yönelik önerilere sahip olduğunu söyledi.

Kahire'de düzenlenen "Küresel Liderler" konulu konferansta konuşan Carter,

"Cumhurbaşkanı Mursi ile İsrail-Mısır arasındaki barış anlaşmasına ilişkin önceden bir konuşma yapmıştım. Bana anlaşmanın değişimi ile ilgili bazı önerileri olduğunu söylemişti" diye konuştu.

"Mursi, önerisinin tek taraflı değil iki taraflı onay gerektirdiğinin bilincinde" diyen Carter, Mısır ve İsrail'in aralarındaki barışı muhafaza ettiklerini vurguladı.

Konferansa eski Norveç Başbakanı Gro Harlem Brundtland ve İrlanda'nın ilk kadın Cumhurbaşkanı Mary Robinson da katıldı.

Kudüs'ü 22 Ekim'de ziyaret eden heyet, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile bir araya gelmişti. Eski Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat ile dönemin İsrail Başbakanı Menahem Begin arasında 12 gün süren gizli pazarlıkların ardından 17 Eylül 1978'de imzalanan "Camp David" barış anlaşması, eski ABD Başkanı Jimmy Carter'ın gözetiminde gerçekleşmişti.

Muhabir: Hacer ed-Desuki/ Hacer Bal/ Orhan Güvel

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahire'de 'Küresel Liderler' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement