Kahramanmaraş'ta "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş'ta "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Kahramanmaraş'ta toplanan vatandaşlar tek vücut oldu.

07.08.2016 23:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Kahramanmaraş'ta toplanan vatandaşlar tek vücut oldu.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, kent meydanındaki konuşmasında, 15 Temmuz'da milletin kahramanca mücadele verdiğini söyledi.

15 Temmuz'da her kesimden insanın dünyayı şaşırttığını dile getiren Güvenç, "15 Temmuz'da siz ki tarihin gördüğü ve göreceği en büyük ihaneti, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla ve çocuğuyla, Kürt'üyle, Türk'üyle, Alevi'si, Sünni'si, CHP'lisi, MHP'lisi, AK Partilisiyle püskürttünüz ya gene siz 15 Temmuz'dan bu tarafa meydanlarda aynı şekilde tarihin gördüğü ve göreceği en büyük halk hareketini, demokrasi, memleket hareketini ortaya koyuyorsunuz ya sizin için söylenecek ve yapılacak iki şey var. Çünkü tarih ve bilim adamları bu destanı hakkıyla yazmakta acze düşecekler. Kelimeler yetmeyecek. Sayfalar yetmeyecek. Bilim adamlarının aklı sizin bu kahramanlığınıza gücü yetmeyecek." dedi.

Dünyayı şaşırtan kahraman milletin önünde ancak saygıyla eğilineceğini ve saygıyla eğildiklerini dile getiren Güvenç, şunları kaydetti.

"Gelecek adına, ülkemizi kurtarma, bu ülkeyi dünyanın süper ülkeleri arasına katma, güçlü bir gelecek adına, İslam coğrafyasını ayağa kaldırmak, sömürgeci Batı medeniyetinin karşısına tekrar kendi medeniyetimizi, şefkat, adalet, insanlık medeniyetimizi ortaya koymak adına ey yüce milletim, ey 79 milyon, Allah bu birliğinizi bozmasın, Allah aklımızı ve fikrimizi kaybettirmesin."

Vali Özkan'ın konuşması

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 40 senedir bütün kurumlara sinmiş, harekete geçirme noktasına gelecek düzeye ulaşmış bütün ekiplerinin, topyekun Türk milletinin tarihine, kültürüne, maneviyatına, gelecek nesillerine bir saldırısıyla karşı karşıya kalındığını belirtti.

FETÖ'nün darbe girişiminin sadece klasik bir askeri darbe olmadığını ifade eden Özkan, "Bu hem küresel ülkelerin bütün imkan ve kabiliyetini Türk milletinin evlatlarının geleceklerini gasbetmeye yönelik akımıdır, hem bütün kurumların içine yerleşmiş kadroların bir hareketidir, hem de bu kadroların böyle çok iyi bir planlamayla yapmış olduğu faaliyettir. Bütün küresel güçlerin desteklediği, bütün kurumlarına 40 yıldır planlama sonucu gelen böyle bir faaliyetin karşısında ancak bu imanı taşıyan, bu kuvveti ve kudreti bu imandan alan milletin şanlı direnişi durdurabilecekti." dedi.

Özkan, Kahramanmaraş'ta milletin şanlı direnişinin tarihte olduğu gibi bugünde de en güzel, en önemli, en özellikli direnişini 15 Temmuz'da gösterdiğini belirtti.

Şanlı direnişi gösteren milleti saygıyla selamladığını dile getiren Özkan, bu uğurda canlarını feda eden şehitlerin manevi huzurunda eğildiğini, gazilere sıhhat dilediğini, memleketin birliği ve bütünlüğü uğruna hassasiyetinden dolayı milleti de tebrik etti.

Olağanüstü Hal (OHAL) kararnamesine de değinen Vali Özkan, şunları kaydetti:

"(OHAL) Milletimize olağanüstü bir şekilde özgürlüğünü, ekonomisini, seyahatini kısıtlayan, gelecek nesillerini, parasın çalan, kamuya gizlenmiş, saklanmış, bu FETÖ terör örgütünün desiselerini, kadrolarını, bertaraf etmeye yöneliktir. Olağanüstü hal, milletimizin olağanlaştırmak içindir. Sadece kamuda gizlenmiş bu ajanları, bu küresel aktörlerin ajanlarını ve teröristleri bertaraf etmeye yöneliktir."

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç'un konuşması

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da vatanı, bayrağı, dini ve özgürlüğü söz konusu olduğunda aslan kesilen, vatan hainlerini durdurmak için gövdesini siper eden, her biri birer Sütçü İmam, Aslanbey, Mıllış Nuri, Senem Ayşe gibi istiklal kahramanına dönüşen yiğit Kahramanmaraşlıları selamladığını belirtti.

15 Temmuz günü emperyalist güçlerin tetikçisi olan FETÖ'nün teröristlerinin millete karşı alçak ve haince bir saldırıda bulunduğunu vurgulayan Erkoç, "Milletin onur ve şerefine, milletin iradesine, milleti temsil eden başta TBMM olmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin adamı Sayın Cumhurbaşkanımıza, kahraman güvenlik güçlerimize, alçakça, haince, bir saldırıda bulunmuşlardır. Ama hamdolsun bu saldırı aziz milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde, omuz omuza oluşu sayesinde param parça edilmiştir. Hamdolsun püskürtülmüştür." diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Uğur Dilipak, İlker Çitil, İmran Kılıç, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan, CHP İl Başkanı Esat Şengül, MHP İl Başkanı Süleyman Öner, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Tüten, BBP İl Başkanı Hasan Kızıldağ, eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, eski AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç ile Alevi kanat önderlerinden Mehmet Ocak da konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'ta 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' - Son Dakika


Advertisement