Kahta Belediye Başkanı Turanlı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kahta Belediye Başkanı Turanlı Açıklaması

Kahta Belediye Başkanı Turanlı, 14 Temmuzda yapılacak olan 18. Uluslararası Kahta Kültür Kommagene Festivali'nin ilçenin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirtti.

12.07.2011 18:20

Kahta Belediye Başkanı Turanlı, 14 Temmuzda yapılacak olan 18. Uluslararası Kahta Kültür Kommagene Festivali'nin ilçenin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Turanlı, yaptığı açıklamada, 18. Uluslararası Kahta Kommagene Kültür Festivali 14-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirtti.

Turanlı, Kahta'nın kültürel ve tarihi zenginliklerinin hak ettiği düzeyde tanıtılamadığını belirterek şunları kaydetti:

"Kahta Kommagene Kültür Festivali, ülkemizde gerçekleştirilen diğer kültür festivallerinden farklı olarak Nemrut Dağı'nın bir dünya kültür mirası olarak ve buna ev sahipliği yapan Kahta'nın bir sosyo-kültürel kampüs olarak ulusal ve uluslararası zeminde tanıtılmasını hedeflemekte. 18. Kahta Kommagene Kültür Festivali organizasyonunun, bu amaçla üç farklı boyutta, akademik, kültürel ve turizm başlıkları altında gerçekleştirilmesi planlanıyor. "

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek iki günlük konferansta Nemrut Dağı tümlüsünde etkin olarak görev almış Mauritius Crijns, Anne ten Brink ve Demetrius Waarsenburg'un sunumlarının yanı sıra Yönetmen Akgün Akova tarafından sunulacak Nemrut'un kızı olarak tanınan Arkeolog Theresa Goel adına yapılmış Nemrut'un Kraliçesi isimli belgesel filmin gösterimi yapılacak.

Festivalin bir başka özelliği ise bir süredir restorasyonda bulunan Aslan Horoskopu olarak anılan heykelin Almanya'da yaptırılmış kopyasının Kahta'ya getirilmesi olacak.

18. Kahta Kommagene Kültür Festivali dört gün boyunca konserler, film gösterimleri, sokak gösterileri ve ören yerlerine yapılacak gezilerle devam edecek.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahta Belediye Başkanı Turanlı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement