Kahta'da Eğitim Söyleşisi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Kahta'da Eğitim Söyleşisi Düzenlendi

Kahta\'da Eğitim Söyleşisi Düzenlendi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Eğitimle Diriliş Derneği tarafından düzenlenen eğitim söyleşisi yapıldıGençlik Projeleri Destek programları kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen eğitim projeleri çerçevesinde Eğitimle Diriliş Derneği tarafından eğitim konulu söyleşi düzenlendi.

27.10.2017 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Eğitimle Diriliş Derneği tarafından düzenlenen eğitim söyleşisi yapıldı

Gençlik Projeleri Destek programları kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen eğitim projeleri çerçevesinde Eğitimle Diriliş Derneği tarafından eğitim konulu söyleşi düzenlendi.

Söyleşiye Eğitimle Diriliş Derneği Başkanı Bilal Akgül, Araştırmacı Yazar Müfid Yüksel, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Araştırmacı Yazar Bekir Tank, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Günümüzde eleştiri ile itibarsızlaştırmanın karıştırıldığını ifade eden Araştırmacı Yazar Müfid Yüksel, "İkisi çok farklıdır. Eleştiri her ne kadar gerekli ise itibarsızlaştırma o kadar riskli ve tehlikelidir. Günümüzde canlı yayınlarda yapılan tartışmaların, kullanılan üslubun, dini metinlere getirilen yorumların bu anlamda önemli sıkıntılar taşıyor. Bu anlamda tartışma adabı çok önemli bir konudur. Bugün Türkiye'nin en temel problemlerinden birinin ilme ilginin az olmasıdır. Bugün temel problemlerimizden birisi İmam Hatiplerin sadece dindar savcı ve dindar doktor yetiştirerek ilim adamı ve alim yetiştirmemesidir.

Medreselerde verilen eğitimin son zamanlarda eksikleri olmakla birlikte özellikle irfani boyutu güçlü bir eğitim veriliyor. Avrupa'da medrese eğitiminin önünde yasal bir engel olmamakla birlikte, Türkiye'de hala bu konuda yasal engellerin vardır. Mevcut İmam Hatip okullarında sınıf mevcutlarının kalitenin yükselmesinin önünde ciddi bir engeldir. Okul sayıların çoğaltılması yerine kalitenin arttırılması üzerinde yoğunlaşmak daha önemlidir. Okul sayısını çoğaltma düşüncesinin kaliteli bir eğitimin önünde engel oluyor. Dil öğrenmek önemlidir. Ama bugün eğitimimizin temel problemlerinden birinin dil öğretilememesidir. Diğer ülkelerde çok rahat dil öğretilmesine rağmen bizde eksik kalmasının nedenlerinin araştırılması gerekiyor" dedi.

Eğitim sistemlerindeki değişimin gerekli olmakla birlikte yeterli hazırlık ve alt yapı olmadan yapılan değişikliklerin sıkıntılı sonuçlar doğuracaktır. Bugün ülkemizde eğitimle ilgili ciddi çalışmaların olsa gerektiğini belirten Araştırmacı Yazar Bekir Tank, "Erdem üzere bir neslin yetişmesinde değer eksenli bir eğitimin elzemdir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kahta'da Eğitim Söyleşisi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement