Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, son 10 yılda Doğu ve Güneydoğu'ya 32 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi.

06.08.2012 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, son 10 yılda Doğu ve Güneydoğu'ya 32 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, iftar programına katılmak üzere Siverek ilçesine geldi. Burada Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Yılmaz, Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu'nu makamında ziyaret ederek ilçedeki yatırımlarla ilgili brifing aldı.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Cevdet Yılmaz, Siverek'in sıkıntılarını ve projelerini uzun süren bir toplantıda ilgililerle görüştüklerini söyledi.

Toplantıda eğitim konusunun öne çıktığını ifade eden Yılmaz, ilçenin genç nüfusunun daha iyi eğitilip, donanımlı hale getirilmesi için çalışma yapılacağını belirtti.

-Doğu ve Güneydoğu'ya yapılan yatırımlar-

Bakan Yılmaz, yatırımcılara GAP Eylem Planı ve yeni teşvik sisteminin avantajlarını iyi değerlendirmeleri çağrısında da bulundu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hayata geçirilen projelere değinen Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Son 10 yılda Doğu ve Güneydoğu'ya 32 milyar lira yatırım yapmışız. Cumhuriyet tarihinde bu kadar yatırım bu bölgeye yapılmamıştır. İktidara geldiğimizde Doğu ve Güneydoğu'nun toplam kamu yatırımları içindeki payı yüzde 7 civarındaymış, geçen yıl sadece yüzde 15 civarında, iki katından daha fazla kamu yatırımları yapıldı. Dolayısıyla biz duble yollarla, üniversitelerle, hastanelerle, KÖYDES ve hayvancılık projeleriyle çok çeşitli anlamda buradaki yatırımları artırmış durumdayız. Özellikle üniversitelere ciddi yatırımlar yapıyoruz."

-"Yatırımlar artırılmalı"-

Devletin yaptığı yatırımların sonuçlarının daha hızlı alınabilmesi için özel sektörün de bölgeye yatırım yapması gerektiğini dile getiren Bakan Yılmaz, özel sektör bazında bölgeye yapılan yatırımlarda da artış yaşandığını ifade etti.

Özel sektörün yatırımlarını daha da artırması gerektiğini aktaran Cevdet Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bölgeye daha çok yatırım yapılması lazım. Maalesef bu huzur ve güven ortamı, bazı illerimizde yeterince oluşmadığı için özel sektör yatırımlarında kamu kadar artış görmüyoruz. Ama özelde de artış var. Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman gibi illerimizde gerçekten bir canlılık görüyoruz. Sadece GAP Bölgesinde geçen yıl 7 milyar dolarlık ihracat yapılmış. Demek ki bu bölge canlı bir bölge, özel sektör için de ciddi potansiyeller sunan bir bölge. Şimdi Şanlıurfa'da ikinci Organize Sanayi Bölgesi açılıyor, Gaziantep'te 5'incisi açıldı, Adıyaman'da yeni yeni alanlar kurmaya çalışıyoruz. Mardin'de 5 yıldızlı oteller açılıyor. Bu bölgemizin kalkınması artık harekete geçmiş ve ivme kazanmış durumda."

Bakan Yılmaz, Kaymakamlık ziyaretinin ardından AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

AK Parti iktidarının son yıllarda demokrasi anlamında önemli başarılara imza attığına işaret eden Cevdet Yılmaz, sadece yatırım değil demokrasi ve insan haklarının yerleşmesi adına da önemli işleri başardıklarını kaydetti.

Muhabir: Rauf Maltaş - Şükrü Dolaş/ Mehmet Güldaş

Yayıncı: Orhan Topal - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement