Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de Açıklaması

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl\'de Açıklaması

"30 Mart seçimleri sadece basit bir yerel seçim değil, genel seçim niteliği kazanmış durumdadır" "Bingöl halkı, özellikle Zazalar Başbakan'ın arkasındadır"

04.01.2014 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "30 Mart seçimleri sadece basit bir yerel seçim değil, genel seçim niteliği kazanmış durumdadır" dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl Havaalanında Vali İbrahim Taşyapan ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Havaalanında bir süre dinlendikten sonra Genç ilçesine geçerek Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'i ziyaret eden Yılmaz, Ariç'tan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 17 Aralık'ta İstanbul'da yapılan operasyona değinerek, birilerinin Türkiye'nin gücünden ve huzurundan rahatsız olduğunu söyledi.

İstanbul merkezli operasyonun ardından ülke gündeminde yaşananlara dikkati çeken Yılmaz, Türkiye'nin güçlenmesinin istenmediğini ifade etti.

Yılmaz, Bingöl halkı ve özellikle Zaza'ların her zaman Başbakan'a destek verdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Ankara'da da bu ara birtakım hadiseler yaşanıyor. Buralarda da şunun altını çizmem gerekirse Bingöl halkı, Genç halkı sonuna kadar Başbakan'ın ve AK Parti'nin arkasındadır. Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, birileri Türkiye'nin önünü kesebilir, güçlenmesinden, huzurundan rahatsız olanlar olabilir. Biliyorsunuz bir çözüm süreci devam ediyor. Bunun getireceklerinden, Türkiye'yi çok daha iyi noktalara götüreceğinden rahatsız olanlar olabilir ama Bingöl halkı, özellikle Zazalar Başbakan'ın arkasındadır. Bunu Bingöl'e her gelişimde görüyorum."

Son 11 yılda, demokrasi, ekonomi, sosyal hayat ve dış palitikada çok önemli mesafeler alındığını, şimdi de önlerinde 2023 vizyonu olduğunu anlatan Yılmaz, Türkiye'yi dünyada çok daha iyi noktalara götürmek istediklerini dile getirdi.

-Birlik ve beraberlik vurgusu

Yılmaz, İslam alemi başta olmak üzere bütün dünyada Türkiye'nin çok farklı bir konuma geldiğini ve daha da ilerlemesi için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Tüm bunları yaparken, ülke içindeki dengesizlikleri azaltmaya çalışıyoruz. Daha dengeli bir kalkınma istiyoruz, bunun gayreti içerisindeyiz. Geçmişte insanlar kendi dilinden bir şarkı veya türküyü gizli kapaklı gidip odalarda dinlerken, şimdi çok rahat bir şekilde dilini konuşuyor. İnancını yaşarken birçok sıkıntıyla karşılaşan halkımız, artık kamuda bile gidip başörtüsüyle çalışabiliyor. Bütün bunlar aslında AK Parti'nin 10 yıllık kazanımlarıdır. Biz bu kazanımları titizlikle koruyacağız ve el birliğiyle ileriye taşıyacağız."

-Yerel seçimler

Elde edilen kazanımların korunması için 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğunun altını çizen Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"30 Mart seçimleri sadece basit bir yerel seçim değil, genel seçim niteliği kazanmış durumdadır. Son dönemlerde yaşananlarla birlikte biz artık halk olarak, millet olarak tavrımızı ortaya koymak durumundayız. Başbakan'ımızın dediği gibi ya millet ya zillet ikilemi içinde, milletimiz Türkiye'nin kaderine el koymak durumundadır. Biz, AK Parti olarak gücümüzü milletten alıyoruz. Başka bir gücümüz yok. İnşallah milletimiz bu desteğini bu yerel seçimlerde ortaya koyacaktır."

Bakan Yılmaz, daha sonra kaymakam Abdullah Köklü'yü ziyaret ederek ilçenin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement