Karabük Şehit Annesi Duygulandırdı - Son Dakika
Güncel

Karabük Şehit Annesi Duygulandırdı

Şehit annesi duygulandırdıKarabük'te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende şehit annesi Ülker Akpınar konuşması ile duygulandırdı.

18.03.2018 18:20

Şehit annesi duygulandırdı

Karabük'te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende şehit annesi Ülker Akpınar konuşması ile duygulandırdı. Ülker Akpınar vatansız olunmayacağını belirterek, Evlatsız olunur,eşsiz de olunur, anne ve babasız da olunur ama asla ve asla vatansız olunmaz dedi.

Beşbinevler Şehitliğinde yapılan törene Karabük Valisi Kemal Çeber, Ak Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ile Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Garnizon Komutanı Albay Tekin Nemlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Şehitliğe çelenk sunumu sonrası saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 3 el saygı atışı yapıldı. Afrin'de terör örgütü PYDPKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın annesi Ülker Akpınar yaptığı konuşma ile duygulandırdı. Ülker Akpınar, Bedir'den Malazgirt'e, Çanakkale'den Afrin'e zalimin zulmünden mazlumu kurtarmak için vatan, namus ve mukaddesat uğruna mücadele eden bu uğurda kan döken şehit ve gazilerin kahramanlık ve fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. Gösterilen azim ve mücadelenin kendilerine ve kendilerinden sonra gelecek nesillere yol göstereceğini belirten Akpınar şöyle dediBizler asla unutmamalıyız, bizler Seyit Onbaşıların, Nene Hatunların, Şerife bacıların, Kara Fatmaların, Halime Çavuşların ve nice şehit olan ecdadın torunlarıyız. Şairimizin dediği gibi, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğurunda ölen varsa vatandır' Bu yüzden rabbim bizim birliğimizi daim etsin. Bizleri vatansız, bayraksız, ezansız bırakmasın. Evlatsız olunur, bugün benim oğlumun gidişinin 40'ıncı günü. Eşsiz de olunur, anne ve babasız da olunur ama asla ve asla vatansız olunmaz. Bizleri bu büyük zaferi ve gururu nasip eden Yüce Allah'a hamd ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle şükranla anıyoruz. Ben bir şehit annesi olmaktan gurur duyuyorum. Rabbim birliğimizi daim etsin, bizleri vatansız bırakmasın. Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Tören sonunda belediye bandosu eşliğinde Yüzüncü Yıl Kültür Merkezi'ne kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe Karabük- Safranbolu Doğa ve Otomobil Sporları Arama Kurtarma Kulübü arazi araçlarıyla, taksi ve dolmuş araçları da destek verdi. Güzergah üzerindeki evlerinin balkon ve pencerelerine çıkan vatandaşlar da cep telefonlarıyla yürüyüşü görüntülemeye çalışıp, sevgi gösterilerinde bulundu.

Karabük Şehit Annesi Duygulandırdı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karabük Şehit Annesi Duygulandırdı - Son Dakika


Advertisement