Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası 39. Genel Kurulu Başladı - Son Dakika
Yerel

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası 39. Genel Kurulu Başladı

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası 39. Genel Kurulu Başladı

Şoförler ve Otomobilciler Odası 39. Genel Kurulu Tüccarlar Kooperatifi salonunda başladı.

12.01.2014 16:09

Şoförler ve Otomobilciler Odası 39. Genel Kurulu Tüccarlar Kooperatifi salonunda başladı. 4 adayın yarıştığı genel kurulda 731 üye yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gitti.

Gündem gereği ilk olarak Divan teşekkülü yapıldı. Divana Esnaf Odaları Birlik Başkanı Başkanı Nurettin Tümen, Yenice Şoförler Odası Başkanı Ramazan Özden ile İrfan Topçu seçildiler.

Divan teşekkülünün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden kongrede bir konuşma yapan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, ağır şartlarda çalışan çilekeş bir mesleğin mensupları olduklarını, şoför esnafının büyük ekonomik sıkıntılar içinde olduğunu söyledi.

Karabacak, "Ülke sorunlarımı aldı başını gidiyor. Bizim sorunlarımız ise bunun 10 katı. Genel kurullar bu işin çözüm noktasıdır. Şoför esnafı olarak bunun altından kalkacağımıza inanıyoruz. Hiç kimse burada şoför esnafının kötü olması için gelmedi. Herkes sabah evinden çıkarken çoluk çocuğunun rızkını kazanmak için mücadele diyor. Ama şartlar bizim para kazanmamızı engelliyor. Bu ekonominin verdiği bir sıkıntı. Türkiye'nin tek öğrenci eylemi yapılmayın tek ili Karabük. Biz minibüs ve halk otobüsü esnafı ile konuşarak belediyemizin ve birliğin verdiği fiyatı uygulayıp afaki rakamlar almıyoruz. 12 yıldan beri bize destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha iyisini yapmak için çalışmalarımızı birlikte sürdüreceğiz. Belediye Başkanımız TIR ve Kamyoncu esnafına bir söz verdi. Modern ve siz şoförlerimize yakışır TIR ve kamyon garajını bu yıl yapacak. Arkadaşlarımız daha iyi bir ortamda olacak. Esnaf arkadaşlarımız kırmadan dökmeden kazasız ve belasız ekmeklerini kazanırlar. Genel Kurulumuz tüm şoför esnafımıza hayırlı olsun" dedi.

Başkan adayı Mahir Er, genel kurulun tüm şoför esnafına hayırlı olasını dileyerek, " TIR'cı ve kamyoncu esnafın sorunlarını yakında biliyoruz. Bir çatı altında daha iyi şartlar çalışmalar yapılması için elimden geleni yapacağız. Sorunlarımızı ortak bir akıl çerçevesinde çözeceğiz. Otobüsçü, minibüsçü, taksici esnafın zorluklarını ve sıkıntılarını en aza indirmenin gayreti içinde olacağız" dedi.

Bir başka aday Mithat Namal ise, 12 yıldır hizmet boşluğunu gördükleri için aday olduklarını söyleyerek, " Daha iyi bir şekilde birlik ve beraberlik içinde olarak yaşadığımız sorunları hep birlikte çözmenin gayreti içinde olacağız" dedi.

Başkan Adayı Rıza Akbaş'ta bu hizmet yarışının içinde yer almak için aday olduklarını ve şoför esnafının sorunlarını bildiklerinden en iyi hizmeti yapmaya talip olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından şoför esnafı yeni başkanlarını seçmek için oy kullanamaya başladı.

Genel kurula, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan, CHP Belediye Başkan adayı Erdal Demir, MHP Safranbolu Belediye Başkan adayı Mustafa Özata ile siyasi parti temsilcileri ve oda başkanları katıldı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası 39. Genel Kurulu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement