Karamürsel Sepeti'ne Yunan İlgisi - Son Dakika
Yerel

Karamürsel Sepeti'ne Yunan İlgisi

Karamürsel Sepeti\'ne Yunan İlgisi

Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülaziz'e içinde hediye götürülmesiyle üne kavuşan Karamürsel Sepeti, Yunanistan'daki Komotini Sepet Müzesi'nde sergilenecek Komotini Sepet Müzesi Müdürü Lagis: "Karamürsel Sepeti, müzemizin en güzel köşesinde yer alacak"

11.09.2014 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MELİH PALAS - Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülaziz'e içinde hediye götürülmesiyle üne kavuşan Karamürsel Sepeti, Yunanistan'daki sepet müzesindeki eserler arasındaki yerini alacak.

Gümülcine'ye bağlı Komotini ilçesinde bulunan Sepet Müzesi Müdürü Antonir Lagis ve eşi Marina Liogis Karamürsel sepetinin tek üreticisi olan Ali Koygun'un dükkanını ziyaret etti.

Koygun'dan Osmanlı padişahlarının meşhur ettiği Karamürsel Sepeti'nin tarihi ve özellikleri hakkında bilgi alan Antonir Lagis, Karamürsel Sepeti satın aldı.

Antonir Lagis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet vasıtasıyla Karamürsel Sepeti'nin tarihini araştırdığını belirtti.

Karamürsel Sepeti'ni yerinde incelemek ve bilgi almak için Kocaeli'ye geldiğini vurgulayan Antonir Lagis, sepetin, müdürü olduğu Komotini Sepet Müzesi'nde sergileneceğini kaydetti.

Lagis, geçimini 40 yıldır Karamürsel Sepeti'nden sağlayan Koygun'un, Karamürsel Sepeti'nin günümüze ulaşmasına büyük katkı sağladığını ve tek üreticisi olduğunu kaydederek, Koygun'dan Karamürsel Sepeti'nin yapımı konusunda bilgi aldığını anlattı.

"Bana gösterdiği ilgiden ve yakınlıktan dolayı çok memnun kaldım" diyen Lagis, şöyle konuştu:

"Karamürsel Sepeti müzemizin en güzel köşesinde yer alacak ve burada halkımıza ve müzemizi ziyarete gelenlere sepet hakkında bilgi vereceğiz. Karamürsel Sepeti sayesinde artık Yunanistan ile Karamürsel arasında yeni dostluk bağları kuruldu. Ben de Karamürsellileri Komotini'ye bekliyorum." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karamürsel Sepeti'ne Yunan İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement