Karapınar'da İlk Etap Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Karapınar'da İlk Etap Tamamlandı

Karapınar\'da İlk Etap Tamamlandı

Eskişehir'in Odunpazarı bölgesinde uygulanan 'Karapınar Vadisi' projesinin ilk etabı olan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan 1091 konut, kura çekimi sonucunda hak sahiplerine teslim edildi.

18.07.2013 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in Odunpazarı bölgesinde uygulanan 'Karapınar Vadisi' projesinin ilk etabı olan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan 1091 konut, kura çekimi sonucunda hak sahiplerine teslim edildi.

Porsuk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene, TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin ile Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Yeni evlerine kavuşma heyecanı ile salonu dolduran vatandaşlar kura çekimi sırasında heyecanlarını gizleyemedi. TOKİ Başkanı Şahin ile Sakallı'da temsili olarak birer kura çekerek iki vatandaşın ismini belirledi.

Törende konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Şahin, toplu konut hamleleri ile alt gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya çalıştıklarını söyledi. 'Konut insan için en temel ihtiyaçların başında gelmektedir' diyen Şahin, "Toplu Konut İdaresi, Anayasanın 57. Maddesine göre, konut ihtiyacını karşılayacak şekilde tedbirler alma görevi çerçevesinde çalışmalarını 1984 yılından bu yana sürdürmektedir. 2011 yılında 500 bin konut hedefimizi gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılına kadar da 500 bin konutluk hedefimiz devam etmektedir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile başlatmış olduğumuz ikinci 500 bin konut projemiz gelir düzeyi düşük vatandaşlarımızı kapsayacak ve bu alanlar kentsel dönüşümlerden elde edilecek. Bugün Odunpazarı bölgesinde yapılan bu konutlar diğer illerde başlanacak olan TOKİ konutlarına da bir örnek teşkil etmektedir. Bu proje diğer belediyeler tarafından dikkatle izleniyor. Gecekonduların ve kaçak çok katlı binaların dönüşümüne sağlamak çok zor bir durum. Bu durum kurumların altından tek başlarına kalkacakları bir iş değildir. Böyle bir işte her kesimden birileri bir araya gelip, çözümler üretmelidir. TOKİ'nin aktif olarak 133 projesi devam etmektedir. Yerel yönetimler ise yeni 76 proje ile biz başvurdu. Günümüze kadar tamamlanan proje sayımız ise 89 adettir. Ülke genelinde mevcut projelerde bulunan 264 bin 555 konuttan, 51 bin 246 konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir" dedi.

Daha sonra konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise, 'Karapınar Vadisi'nin bölgedeki ilk gecekondu geri dönüşüm projesi olduğunu kaydetti.

Proje ile 6 bin vatandaşın yaşayacağı modern bir kent kurduklarına dikkat çeken Sakallı, "Biz inanıyoruz ki alt ve üst yapı gereksinimlerinin tümüyle karşılandığı sağlıklı bir kentte ve güvenli konutlarda oturma isteği her vatandaş için ertelenemez bir haktır. Biz Odunpazarı Belediyesi olarak fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyecik sorumluluğuyla toplam her kesimini özelliklede alt gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapma, kira fiyatları en düşük seviyelere çekmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karapınar Vadisi projesi ile yaklaşık 6 bin vatandaşımızın yaşayacağı modern bir kent kuruyoruz. Bugün 1. Etabı tamamlanan 1091 konutun hak sahiplerine kura çekim törenini gerçekleştiriyoruz. Böylelikle Vadişehir ve Ihlamurkent projelerinden sonra yaklaşık yarım milyon metre karelik bir alana bir şehir kuruyoruz. Karapınar, Erenköy, Huzur ve Alanönü mahallerinde niteliksiz konutlar ve gecekondulardan oluşan bölgedeki görsel kirliliği önleyerek, Eskişehir'i konum olarak en güzel bölgesini yeniden aktifleştiriyor, huzur veren bir yaşam alanına dönüştürüyoruz. Hedefimiz, şehrin unutulmuş, çökmüş bir bölgesini vatandaşların içinde yaşarken zevk aldığı prestijli bir bölgeye dönüştürmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin ile Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, kura çekimi yaptı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karapınar'da İlk Etap Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement