Kars Ressamlar Bölgenin Kışını Çizdi - Son Dakika
Güncel

Kars Ressamlar Bölgenin Kışını Çizdi

Ressamlar bölgenin kışını çizdiSERHAT Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından 2. düzenlenen Resim Çalıştayı'na 10 farklı üniversiteden 18 ressam katıldı.

31.01.2017 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressamlar bölgenin kışını çizdi

SERHAT Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından 2. düzenlenen Resim Çalıştayı'na 10 farklı üniversiteden 18 ressam katıldı. Daha önceki çalıştayda Kars'ın son bahar resimlerinin kaleme alındığı Kars'ta bu yıl ise kış manzaraları ressamların ellerinden tuale yansıtıldı.

SERKA'nın daveti üzerine Kars'a gelen 10 farklı üniversiteden 18 ressamın çizdiği resim ve tuvaller Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı'nda sergilendi. Kars, Ardahan, Iğdır ile Ağrı'yı gezen 18 ressam, kendi gözlemlerini resim ve tuvale aktardı. Ressamların çizdiği 25 adet resim ve tuvalin beğeniye sunulduğu serginin açılışı SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Baran ve ressamlar tarafından gerçekleştirildi.

Serginin açılışında konuşan SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, "Bu sergi Serhat Kalkınma Ajansı'nın 2'nci Resim Çalıştayıdır. Geçen yıl 1'ncisi İlkbahar yaz versiyonu ile yapmıştık. Onda da yaklaşık 15 resim koleksiyonumuz olmuştu. Bölgeyle ilgili, bölgemizin tarihi ve turist değerlerini, ressamlarımızın gözüyle kamuoyuna, içerideki ve dışarıdaki insanlarımızla paylaşmak istedik. 10 farklı üniversiteden 18 ressam davetimize icabet ettiler, bizi kırmadılar buraya kadar geldiler. 3 gün bölgemizi gezdiler. 3 gün sonra kendi gözlemlerini resimlere, tuvallere yansıttılar. Bizim temel amacımız bu süreci Kars'ta modern Dünya standartlarında resim galerisine dönüştürmek. Bunun alt yapısını oluşturuyoruz. İnşallah bölgemiz için hayırlara vesile olur" diye konuştu

Açılışta bir konuşma yapan Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Baran ise, "Kent ile güzel sanatların birleştirilmesi, algılaması, birbirini değerlendirmesi anlamında özellikle ressam arkadaşlar buraya getirilince güzel sanatların resim alanındaki kentimiz ile ilgili görsellerini sergilemek istedik" dedi.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı'nda kurdele kesimi ardından açılışı yapılan sergi katılımcılar tarafından gezildi. Bölgenin kış manzaralarının yansıtıldığı sergi yedi hafta süreyle sergilenecek.

Kars Ressamlar Bölgenin Kışını Çizdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Ressamlar Bölgenin Kışını Çizdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement