Kartal Aslan Avladı - Son Dakika
Spor

Kartal Aslan Avladı

Kartal Aslan Avladı

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftası sezonun son derbisine tanıklık etti. Beşiktaş Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti.

30.04.2011 20:57  Güncelleme: 21:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de 31.hafta mücadelesinde Beşiktaş'ın İnönü Stadyumu'nda konuğu Galatasaray'dı. Bu sezon bekleneneni veremeyen iki takımın derbi mücadelesinde kazanan 2-0'lık skorla Beşiktaş oldu.

Prestij derbisinde goller 59'de Mehmet Aurelio ve 61'de ise Simao Sabrosa'dan geldi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş ligde puanını 47 yaparken, Galatasaray 37 puanda kaldı.

Bu maçı Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören ve Galatasaray başkanı Adnan Polat yan yana izledi. Galatasaray başkanı Adnan Polat'ın belki de son derbi heyecanı istediği gibi sonuçlanmadı.

DEĞİŞİKLİKLER

Beşiktaş'ta uzun süredir sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Guti Hernandez, Galatasaray derbisinde takımdaki yerini aldı. Öte yandan sakatlığı geçen Bobo, derbide sahaya ilk 11'de çıktı.

Galatasaray'da ise cezalı Kazım Kazım kadroya geri dönerken, Insua'nın yerine sol bek Çağlar Birinci görev yaptı. Teknik direktör Bülent Ünver ortada ise Lorik Cana'nın yerine Mustafa Sarp'a görev verdi. Kayserispor maçında ilk 11'de yer alan Zapata, Aydın, Insua, Stancu ve Sabri, derbi maçta sahada yer alamadı.

Maçın ilk bölümü orta saha mücadelesi olarak geçerken iki takım da önde pres düşüncesiyle karşılaşmaya başladı. Galatasaray bu dakikalarda sol çizgiye kendini saklayan Arda Turan ile atak yapmayı düşünürken, Beşiktaş ise orta alanda egemenliği G.Saray'a vermemek için mücadele ediyordu. Maçın ilk çeyreğinde daha iyi gözüken takım Galatasaray gözükürken, tecrübeli oyuncu Ayhan Akman oldukça etkiliydi.

G.SARAY İYİ BAŞLADI AMA...

Galatasaray'ın bu bölümde Milan Baros ve Culio ile olan girişimlerine oyunda dakikalar ilerledikçe Beşiktaş'ta çizgide etkili olmaya çalışan Ricardo Quaresma ve çabuk ataklarda topu yönlendiren oyuncu olan Simao Sabrosa vermeye çalıştı. Beşiktaş oyunda dengeyi ise oyunun ikinci bölümünde kurdu ve Quaresma ve Bobo ile etkili oldu...

Galatasaray oyunda kaybettiği zincirleri 30.dakikaya gelindiğinde tekrar eline alırken, Kazım Kazım, Milan Baros ile gole çok yaklaştı. Özellikle 30'da ceza sahası içindeki karambolde Kazım Kazım'ın yerden sert vuruşu dışarı giderken, pozisyon alan Milan Baros bir anda kendini kale çizgisinin içinde buldu.

Maçta ilk yarının son bölümünde oyunun kontrolü Beşiktaş'ta gibi gözükürken pozisyon bakımından zenginlik yoktu. İki takım adına da ceza sahası önüne kadar hızlı gelişen ataklar bu bölgede sonuçsuz kalırken, tempo gittikçe düştü ve ilk yarı 0-0 bitti.

İKİNCİ YARI SİYAH-BEYAZ FIRTINA

Galatasaray ikinci yarıya ise Quaresma önünde çok zorlanan ve sarı kartı bulunan Serkan Kurtuluş'un yerine Aydın ile başladı.

İkinci devreye iyi başlayan takım ise Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlı ekip Quaresma'nın sol kanattaki hızlanışlarıyla pozisyon buldu. 55'te Quaresma'nın ceza sahasının sağından yaptığı sert vuruşu Aykut güçlükle çelerken, kale sahası önünde Bobo bu topu tamamlayamadı. Beşiktaş gole çok yaklaşmıştı.

Bu pozisyondan iki dakika sonra Bobo ise topu direğe nişanladı. Beşiktaş maç başından beri G.Saray kalesinde ilk kez bu kadar etkili oluyordu. Golün sinyali önceden gelirken 59'da bir duran topta Aurelio'nun kafasıyla durumu 1-0 yapan Beşiktaş, 61'de Simao'nun defansın arkasına sarkmasıyla bulduğu golle durumu bir anda 2-0 yaptı.

SIKINTI, KONDİSYON

Galatasaray'da üst üste gelen gollerden sonra teknik direktör Bülent Ünver 65'de Mustafa Sarp'ın yerine Hakan Balta'yı oyuna dahil etti. Skorun da rahatlığıyla oyuna daha konsantre olan taraf yine Beşiktaştı ve G.Saray'da çok şey beklenen Arda Turan maç boyunda bir varlık gösteremedi. 80'de Galatasaray son kozunu oyuna bu hafta affedilen ve yeniden kadroya giren Pino'yu alarak yapan G.Saray'da Culio kenarı alındı bu da G.Saray'ın kondisyon bakımından rakibine teslim olmasını önleyemedi.

Beşiktaş'ta ise 8

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Kartal Aslan Avladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement