Kartepe Belediyesi Ağustos Meclisi Toplandı - Son Dakika
Güncel

Kartepe Belediyesi Ağustos Meclisi Toplandı

15 Temmuz'da yaşanan kanlı darbe girişiminin, milletimizin kararlı duruşu sayesinde bir demokrasi şölenine dönüşünün ardından, Kartepe Belediyesi de hizmette süreklilik esasıyla, hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor.

02.08.2016 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısında 6 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Kartepe Belediye Meclisinin Ağustos Ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında belediye meclis üyeleri Selahattin Altınkaya, Kemal Bayraktar, Mine Koç, Musa Kazım Ejderoğlu, Erol Yılmaz, Caner Akçıl, İsmail Akbaş dışında eksiksiz katılımla, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nd​​e gerçekleşti.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından ülkemizin geçirdiği zor günleri değerlendirerek toplantıya başlayan Başkan Üzülmez, 15 Temmuzda yaşanan Fetö/PDY terör örgütünün kanlı darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet diledi. Konuşmasında birlik beraberlik mesajları veren Başkan Üzülmez, hainlerin hak ettiği cezaları çekeceklerini ve milli iradenin bu şer odaklarına karşı çok büyük bir zafer kazandığını belirtti. Başkan Üzülmez, "15 Temmuzda yıllarca sinsice içimize sızan ve eli kanlı liderinin ABD 'de saklandığı Fetö/ PDY terör örgütünün kalleşçe girişimi, milletimizi asırlardır esir edemeyenlerin son oyunudur. Ama Allah bu kirli oyunu bozmuştur. Gün, bu kirli zalim Fetö terör örgütü ile mücadele günüdür. Başkomutanımızla ve halkımızla birlikte bu kirli oyunu oynayanların karşısında hep beraber durduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın bu darbe girişiminin ilk anlarında ekranlara çıkarak halkımızı aydınlatmasından önce ve sonra sokaklara dökülen Kartepeli hemşehrilerimle de gurur duydum. Hiç şüphesiz ki milletimizin iradesi zalimlerin tank ve tüfeklerini yenmiştir. Türkiye'de nasıl bir birlik, nasıl bir beraberlik olduğunu bir kez daha tüm dünya gördü. Hükümetimiz titizlikle yürüttüğü çalışmalar neticesinde, vatanımızı, bağırsaklarımıza mikroplar halinde yayılan Fetö üyesi hain teröristlerden kökleri kuruyuncaya kadar temizleyecektir.

Üzülmez'den Yenikapı'ya Davet

Ben burada sizin huzurunuzda şehitlerimizi bir kez daha yâd ederek hepsine Allahtan rahmet diliyorum. Her şerde bir hayır olduğuna dair inancımızla, bu günleri de milletçe tek yumruk, tek vücut olarak atlatıp, düşmanlarımızı sevindirmeden, 2023, 2053, 2071 hedeflerimize daha da güçlenerek yürüyeceğiz evelallah. Bu günlerde din,dil,ırk, mezhep siyasi görüş ayrımı yapmadan, bütün farklılıklarımızla birlikte kenetlenmeye katkı sağlayan başta Kartepeli hemşehrilerim olmak üzere tüm Türk Milletine teşekkürlerimi ve minnetlerimi borç bilirim. Bu vesileyle tüm çalışma arkadaşlarımı, meclis üyelerimizi, siyasi parti mensuplarımızı ve tüm Kartepeli hemşehrilerimi Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı'da "Milyonlarca Nefes, Tek Ses Darbeye Karşı" sloganıyla gerçekleşecek Demokrasi mitingine bir kez de buradan davet ediyorum. Bu millet sesinin ne kadar gür ve güçlü çıktığını bir kez da o meydandan tüm dünyaya haykıracaktır."dedi.

Yeni parkın adı "15 Temmuz Demokrasi Parkı" oldu.

Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında Kartepe Belediyesi sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye Meclis toplantısında, Başkan Üzülmez'in konuşmasının ardından gündem maddeleri arasında yer alan raporlar ve teklif yazıları ile ilgili müdürlüklerden gelen yazılar tek tek görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, Kartepe sınırları içerisinde yangın riski olan yerlerin tespiti için ek süre talebi, imar planı hükümleri değişikliği, Bosna Hersek Bihaç Belediyesi bünyesinde hizmet veren sağlık ocağı için yardım yapılması, 2016 mali yılı ek ödenek, ve park alanlarına isim verilmesi gibi maddeler görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ayrıca Ak Partili ve CHP'li meclis üyelerinin ortak önerisi ile Fatih Sultan Mehmet Mahallesindeki parka 15 Temmuz Demokrasi Parkı isminin verilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı. Toplantının ardından Başkan Üzülmez, yeni belediye binası temel atma töreni öncesi meclis üyelerini makamında çay içmeye davet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Belediyesi Ağustos Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement