Kartepe Zirvesi Göç Temasıyla Toplanacak - Son Dakika
Güncel

Kartepe Zirvesi Göç Temasıyla Toplanacak

Kartepe Zirvesi Göç Temasıyla Toplanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde her yıl Ekim ayında Kartepe'de düzenlenen ve başta ülkemiz olmak üzere dünyayı etkisi altına almış önemli sosyal ve siyasal konuların işlendiği Kartepe Zirvesi, bu yıl da insanlığı derinden etkileyen bir konuyu masaya yatırmaya hazırlanıyor.

16.08.2018 15:03  Güncelleme: 15:02

26-28 Ekim tarihlerinde ulusal ve uluslararası üst düzey isimlerin bir araya geleceği zirvenin bu yılki konusu; "GÖÇ, MÜLTECİLİK ve İNSANLIK"

Her yıl, Kartepe Zirvesi'nin ana konusunu; dünyaya ve dolayısıyla Türkiye'ye yakından temas eden, insanı ve insanlığı ilgilendiren başlıklar oluşturuyor. Küresel krizlerin ve iş birliği fırsatlarının her alandan üst düzey isimler tarafından tartışıldığı küresel bir zirve olmayı hedefleyen Kartepe Zirvesi; geçtiğimiz yıl Gunter Verhaugen, İbrahim Kalın, Numan Kurtulmuş gibi isimlerin yanı sıra; 27 ülkeden 187 uzman katılımcıyla "Küresel Darbe Düzeni" temasını işlemişti. Zirve sonunda 33 tespit ve öneriden oluşan 'Darbelere Karşı Uluslararası Dayanışma Çağrısı' başlıklı deklarasyon metni, Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Temsilciliği'ne teslim edilmiş, aynı zamanda dünya kamuoyuna sunulmuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Zirvesi Göç Temasıyla Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement