Karting Pistinde Kızı Ölen Acılı Baba Türk Adeletine Güvenmiyorum - Son Dakika
Güncel

Karting Pistinde Kızı Ölen Acılı Baba Türk Adeletine Güvenmiyorum

Karting Pistinde Kızı Ölen Acılı Baba Türk Adeletine Güvenmiyorum

Sakarya'da go-kart pistinde kaşkolunun karting aracının aksına dolanması sonucu başı koparak ölen üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğan'ın babası Süleyman Erdoğan, mahkemenin verdiği karara, Sadece kızım suçlu demedikleri kaldı diyerek tepki gösterdi.

05.11.2014 13:10

Sakarya'da go-kart pistinde kaşkolunun karting aracının aksına dolanması sonucu başı koparak ölen üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğan'ın babası Süleyman Erdoğan, mahkemenin verdiği karara, Sadece kızım suçlu demedikleri kaldı diyerek tepki gösterdi. Erdoğan, Türk adaletine güvenmediğini de söyledi.

Adapazarı ilçesinde, geçen yıl 7 Şubat'ta bir alışveriş merkezinin otoparkında bulunan go-kart pistinde, kaşkolunun karting aracının aksına dolanması sonucu başı kopan Tuğba Erdoğan'ın ölümüyle ilgili, pistin işletmecisi Y.M., kardeşi Ö.M. ile Adapazarı Belediyesi yetkilileri H.Ş., Y.E., A.T., Ö.T., A.K. ve M.İ.'nin yargılandığı davanın karar duruşması, geçen pazartesi günü Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme, pistin işletmecisi Y.M.'yi 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cezanın, sanığın geleceği üzerindeki etkisini dikkate alan mahkeme, 2 yıl 6 aya düşürdü. Sanığın kişiliğini ve ekonomik durumunu gözönüne alan mahkeme, hapis cezasını 18 bin 200 lira adli para cezasına çevirdi. Sanığın parayı 24 taksitle ödemesi kararlaştırıldı. Diğer sanık Ö.M. ise 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın, sanığın geleceği üzerindeki etkisini dikkate alan mahkeme, cezada indirim yaparak 2 yıl 6 aya düşürdü. Ö.M.'nin cezası paraya çevrilmedi. Mahkeme, belediye görevlilerinin de beraatine karar verdi.

ÖLÜMLERİN ÖNÜNÜ AÇAN BİR KARAR

Duruşmaya katılmayıp, kararı avukatından öğrenen Tuğba Erdoğan'ın acılı babası Süleyman Erdoğan, 636 gün önce ölüm haberini almıştım. Ondan daha ağır bir haber aldım. Sadece kızım suçlu demedekileri kaldı diyerek tepkisini dile getirdi. Yaşadığı Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde kararı değerlendiren acılı baba Erdoğan, ölümlerin önünü açan bir karar nitelemesinde bulundu. Kararı kabul etmediğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi 636 gün önce ölüm haberini almıştım. Ondan daha ağır bir haber aldım. Mahkeme başlangıcında 'hukuka güveniyorum' demiştim. Bugün o kanaatte değilim. Ölümlerin önünü açan bir karar. Türkiye'de ölümlerin arkası kesilmez. Taksirli suç, affet. Ruhsat veren belediyeye hiç ceza gelmemiş. Maden kazaları, trafik kazalarının sonu gelmez. Karar veren hakim, kendi çocuğu gibi karar vermiyorsa bu işin sonu gelmez. 636 gün oldu. Sadece 'kızım suçlu' demedikleri kaldı. Bir 'bu işletmeye tazminat ödesin dememişler'. İki kardeşine her gün 'yargı en ağır cezayı verecek' diye anlatıyordum. Şimdi bu kararı çocuklara nasıl anlatacağım

Karara itirazda bulunacaklarını belirten Erdoğan, Bilirkişi raporunda kızım kusurlu bulunmazken, hakimin kararında kızım suçlu görülmüş. Bu kararla, Türkiye'de insan hayatının çok ucuz olduğunu gördüm. Demekki Türkiye'de kendi güvenliğini alacaksın, eksiklerini kendin gidereceksin, kontrollerini kendin yapacaksın, yoksa suçlusun. Belediyenin ruhsatları, kamunun verdiği izinler hiçbirisi geçerli değil. Sadece kendini kontrol edeceksin. Kendini kontrol etmez yaralanır, ölürsen suçlu sen oluyorsun dedi.

ÖLENİN SUÇLU OLDUĞU BİR ÜLKE HERHALDE YOKTUR

Mahkemenin kızının ölümüyle verdiği kararı 'çok yıkıcı bir sonuç olarak değerlendiren Erdoğan, Hakim dahil hepsini Allah'a havale ediyorum. Elimden fazla bir şey gelmiyor fakat Türk hukukuna, adaletine kesinlikle güvenmiyorum. Kızımı, öldüğü gün adalete teslim etmiştim. Geride kalan iki çocuğuma bunu anlatmakta zorlanıyorum. Yani, 'Ablanız suçluymuş, kaşkol takmış. O alete binmekle suçlu oldu' diyemiyorum. Nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Bunu bir bilen varsa bana da bildirsin ben de çocuklarımı ikna edebileyim. Türkiye'de ölümler olur, kontroller olmaz noktasından bir an önce çıkılmalı. Belediye bu sorumluluğun altında. Sakarya Belediyesi'nde çalışan, ruhsat veren arkadaşların hiçbirisiyle düşmanlığım yok. Hiçbirisini tanımam, bilmem. Ama onların ceza almasını istememdeki yegane sebep, bundan sonraki verilecek izinlerde daha dikkatli davranılması, tüm kamunun daha dikkatli davranması. Daha fazla bir şey söylemek içimden gelmiyor. İnşallah üst mahkemede bu karar düzeltir, daha etkin bir karar verir. Ölenin suçlu olduğu başka bir ülke herhalde yoktur diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karting Pistinde Kızı Ölen Acılı Baba Türk Adeletine Güvenmiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement