Katip Çelebi Üniversitesi'nden Uluslararası İşbirliği Anlaşması - Son Dakika
Yerel

Katip Çelebi Üniversitesi'nden Uluslararası İşbirliği Anlaşması

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin, üçüncü uluslararası işbirliği anlaşmasını Kanada'nın Bishop's Üniversitesi ile yaptığı bildirildi.

29.01.2012 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin, üçüncü uluslararası işbirliği anlaşmasını Kanada'nın Bishop's Üniversitesi ile yaptığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin, Bishop's Üniversitesi imzaladığı işbirliği anlaşması kapsamında iki üniversite arasında, öğretim üyesi, öğrenci değişimi ve her türlü akademik işbirliği yapılacağı belirtildi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, üniversitenin yeni kurulmasına rağmen uluslararası ilişkiler ağını her geçen gün biraz daha genişlettiğini ve güçlendirdiğini ifade etti. Türkiye'nin bilim ufkunu genişletmeyi, evrensel nitelikte çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefleyen üniversitenin dünya ile buluşmanın bilinciyle genç beyinleri dünyadaki bilimsel arenaya taşıyacak bir üniversite olacağını kaydeden Akhan, "Üniversitenin çağını yakalayarak, ışık tuttuğu yeni ufuklara sorumluluk taşıyan anlayışı ile dünyanın her ülkesinden öğrencilerin tercih edeceği bir üniversite olmayı hedeflediğini" kaydetti.

Turizm Fakültesi Dekanı ve üniversitenin Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Demir ise Katip Çelebi Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerin, anlaşmayla Bishop's Üniversitesi'nde ders ücreti ödemeden bir ya da iki yarıyıl okuma fırsatı bulacağını ifade etti.

Üniversitenin daha önce Michigan State ve Doğu Akdeniz Üniversiteleri ile işbirliği anlaşmaları imzaladığı belirtildi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Katip Çelebi Üniversitesi'nden Uluslararası İşbirliği Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement