Kayaklı Koşu 1. Etap Türkiye Şampiyonası - - Son Dakika
Güncel

Kayaklı Koşu 1. Etap Türkiye Şampiyonası -

Kayaklı Koşu 1. Etap Türkiye Şampiyonası -

Ağrı'da düzenlenen Kayaklı Koşu 1. Etap Türkiye Şampiyonası müsabakaları sürüyor.

11.01.2014 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da düzenlenen Kayaklı Koşu 1. Etap Türkiye Şampiyonası müsabakaları sürüyor.

Türkiye Kayak Federasyonunca (TKF) 10-12 Ocak tarihlerinde gerçekleşen organizasyona 8 branşta 18 ilden 308 sporcu katılıyor. Yarışları Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ile bazı kamu kurumların amirleri izledi.

Vali Tekinarslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ağrı'da spor imkanları geliştiğini, özellikle kış sporlarında önemli mesafeler aldıklarını söyledi.

Kış sporları dalında Ağrılı sporcuların Türkiye'yi ülke genelinde ve dünyada en üst seviyede temsil ettiğini vurgulayan Tekinarslan "İnşallah önümüzdeki yıl yapacağımız Bubi Dağı Kayak Tesisi ile kayakta sporcu yetiştirmede merkez olacağını düşünüyoruz. Şu an ülkemizin pek çok noktasındaki kayak tesisi kar sorunu yaşıyor ama biz Ağrı'da yılın 6 ayı doğal karın bütün nimetlerinden istifade ediyoruz" dedi.

Tekinarslan, Ağrı'da son 20 gündür hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derecelerde hissedildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Ağrı'da hayat devam ediyor. Havalar soğudu diye burayı çok sıkıcı bulmuyoruz. Hayatın bütün renkleri Ağrı'da var. Hayat bütün canlılığıyla devam ediyor. Kar kış var diye hayat durmuyor. Bu organizasyonunun burada geçmesinden dolayı başta Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Tekinarslan, daha sonra sporcularla halay çekerek, 2013 yılında Türkiye ve dünyada düzenlenen atletizm ve kayak yarışlarında dereceye girenlere altın hediye etti.

Şampiyona, yarın düzenlenecek yarışların ardından sona erecek.

Bu arada soğuk havada yarışmaya katılmak için sırasını bekleyen bazı kayakçıların, battaniyeye sarılarak ısınmaya çalışması ilginç görüntü oluşturdu.

2-Kayaklı koşu başlangıcı

3-bataniye saran kayakçı

4-bataniyeyle bekleyen kayakçılar

5-ısınmaya çalışan kayakçı

6-Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan konuşması

7-finiş

8-yere düşen kayakçı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayaklı Koşu 1. Etap Türkiye Şampiyonası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement