Kayseri Ali İsmail Korkmaz Davası Olaylı Başladı-2 - Son Dakika
Güncel

Kayseri Ali İsmail Korkmaz Davası Olaylı Başladı-2

Kayseri Ali İsmail Korkmaz Davası Olaylı Başladı-2

Eskişehir'DE katıldığı Gezi eylemlerinde 2 Haziran 2013'de dövülerek komaya sokulan ve 37 gün sonra 10 Temmuz 2013'de yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'la ilgili Kayseri'ye alınan davanın 4.cüsü güvenlik önlemleri altında başladı Ali İsmail Korkmaz'ı öldüresiye döverek, kasten adam öldürme suçundan fırıncı İsmail Koyuncu, akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar ile polis Mevlüt Saldoğan'ın tutuklu, polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut'un tutuksuz yargılandığı davada zanlılar, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesine geniş güvenlik önlemleri arasında getirildi Tutuklu sanıklar cezaevi aracıyla, tutuksuz sanıklar ise polis koruması altında adliye binası özel koridorlarından direkt olarak 3. Ağır Ceza mahkemesinin duruşma salonuna dönüştürülen konferans salonuna alındı.

09.10.2014 11:48

Eskişehir'DE katıldığı Gezi eylemlerinde 2 Haziran 2013'de dövülerek komaya sokulan ve 37 gün sonra 10 Temmuz 2013'de yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'la ilgili Kayseri'ye alınan davanın 4.cüsü güvenlik önlemleri altında başladı

Ali İsmail Korkmaz'ı öldüresiye döverek, kasten adam öldürme suçundan fırıncı İsmail Koyuncu, akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar ile polis Mevlüt Saldoğan'ın tutuklu, polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut'un tutuksuz yargılandığı davada zanlılar, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesine geniş güvenlik önlemleri arasında getirildi Tutuklu sanıklar cezaevi aracıyla, tutuksuz sanıklar ise polis koruması altında adliye binası özel koridorlarından direkt olarak 3. Ağır Ceza mahkemesinin duruşma salonuna dönüştürülen konferans salonuna alındı. TCK 811 maddesi uyarınca 'kasten adam öldürme' suçundan yargılanan zanlıları 8, öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ı ise 12 avukat savundu.Kayseri'de 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 4.duruşma öncesi polis, Adliye binası ve çevresinde günün erken saatlerinden itibaren güvenlik önlemleri aldı. Adliye çevresi bariyerlerle kapatıldı. Kayseri- Ankara, Kayseri- Adana, Kayseri- Malatya, Kayseri- Sivas karayollarında kente girişte arama noktaları oluşturuldu Adliye ve çevresinde yaklaşık bine yakın polis görev yaptı. Duruşma için Kayseri'ye otomobil, minibüs ve otobüsle gelenler arama noktalarından toplu halde Adliye binasına getirildi. Kayseri'de Cumhuriyet meydanında toplanan bazı gruplar da " Ali'nin katili, AK Partinin polisi?? sloganları atarak, Adliye binasına kadar yürüdü. Arama noktasından geçmek istemeyen ve direkt olarak adliye binasına girmek isteyen yaklaşık 200 kişilik grup, daha sonra polisin uyarısı ve ikna etmesi üzerine bariyerlerin bulunduğu bölüme alındı.Ali İsmail Korkmaz'ın Kayseri'de görülen 4'üncü duruşmasında hazır bulunmak üzere adliyeye gelen anne Emel Korkmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Adil bir yargılama bekliyoruz. Ali'nin canını aldılar ama ruhunu hiçbir zaman alamayacaklar. Biz katillerden hesap sormak için buradayız. Onlar inşallah geceleri ve gündüzleri acı içindeler. Vicdanları elbet bir gün onları sorgulayacaktır. Onlar çocuklarına dokunamayacak bir hale gelecekler dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Ali İsmail Korkmaz Davası Olaylı Başladı-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement