Kayseri Eczacı Odası'nın Kuruluşunun 40. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Kayseri Eczacı Odası'nın Kuruluşunun 40. Yıldönümü

Kayseri Eczacı Odası\'nın Kuruluşunun 40. Yıldönümü

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, "Artık hastanede yatan insanlardan ve kronik hastalardan yüzde 1 oranında katılım payı alınacak."

09.03.2012 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, "Artık hastanede yatan insanlardan ve kronik hastalardan yüzde 1 oranında katılım payı alınacak. Biz bunu doğru bulmuyoruz" dedi.

12. Bölge Kayseri Eczacı Odası'nın kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen törene Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak'ın yanı sıra çok sayıda eczacı katıldı. 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş'ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Başkan Çolak, Kayseri'de ilk eczanenin 1900'lü yıllarda açıldığını söyleyerek, "Kayseri atak bir şehir, 2003 yılında Erciyes Üniversitesi kampüsüne Eczacılık Fakültesi kurulmuş. Böyle önemli bir merkezi kazandıranlara teşekkür ediyorum. İnanıyorum üniversitemiz Kayseri'nin sağlık alanına önemli bir hizmet verecek. Odanın kuruluşunun 40. yıl dönümü çok uzun bir süreç. Bu örgütlenme süreci kendiliğinden olan bir iş değil. Birlikte düşünmek yol almak gerekiyor" dedi.

Vatandaşın sağlıkta cepten ödeme dönemini sürdüren bir sistemin devam ettiğine vurgu yapan Çolak, "Dünya gelişirken, değişirken, dönüşürken içerisinde bulunduğumuz kapital sistem, sermayenin egemenliğine doğru yol almaya yönlendiriyor. Vatandaşın cepten ödemesini artıran sistemi devam ediyor. Hergün vatandaşın cebinden, elinden alınıyor. Artık hastanede yatan insanlardan, kronik hastalardan yüzde 1 oranında katılım payı alınacak. Katılım payı alınmak, farkındalık yaratmaktır bu doğru değil. Bunu doğru bulmadığımızı belirttik" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Eczacı Odası'nın Kuruluşunun 40. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement