Kayseri Şeker Fabrikasından Çiftçilere Önemli Uyarı - Son Dakika
Yerel

Kayseri Şeker Fabrikasından Çiftçilere Önemli Uyarı

Kayseri Şeker Fabrikasından Çiftçilere Önemli Uyarı

Kayseri Şeker Fabrikası, çiftçileri kota dolandırıcılarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

14.02.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Şeker Fabrikası, çiftçileri kota dolandırıcılarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Şarkışla Seyfettin Soysal Konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında, pancar üreticilerine daha iyi bir alınabilmesi içi kullanılması gereken tohumlarla gübreler hakkında verilen seminerler sonrasında konuşan Başkan Akay; Şarkışla'da Tarım Market' adı altında bir pazar alanı oluşturacakların ve çiftçilere daha iyi hizmet vereceklerini söyleyerek, "Bu seneki eğitim konularımız; Pancar Tohumu ve orga mineral gübre konusunda çiftçilerimizi bilgilendiriyoruz. Biz de bu vesile ile bu eğitime verdiğimiz önemden dolayı, hem de çiftçilerimizin sorunlarını konuşmak, paylaşmak, onların varsa sorunları sıkıntıları onları tespit etmek için toplantılar düzenlendiğini belirtti.

Bilgilendirme toplantısına yönetim kurulu üyeleri Nizamettin Çatak, Halis Lektemur, Şeker fabrikası genel müdürü Levent Benli, Şarkışla belediye başkan yardımcısı Bekir Özcan, Gürçayır belde belediye başkanı Osman Özkan ve çiftçiler katıldı.

Şarkışla Bölge pancar ekicileri ile bir araya gelen Kayseri Pancar Ekicileri Başkanı Hüseyin Akay, çiftçiden gelen kota talepleri karşısında bazı dolandırıcıların çiftçiye 'kota satalım' diyerek büyük paralar karşılığında kağıt üzerinde kota devri yapmak suretiyle dolandırılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Akay, son günlerde Kayseri'de geçen bir olayı şu şekilde anlattı; "Yönetim kurulu üyelerimizden birisinin telefonla aranarak Ankara'dan kota gelmiş Şarkışla'da satıyorlarmış haberini alınca dedim ki 'satıyorlarsa alın' Ankara'dan kota nasıl geliyor da Şarkışla'da nasıl satılıyorsa 'iyi alalım' dedim. Yönetim kurulu üyemiz de demiş ki 'bedeli ne kadarsa alacağım verin şu kotayı' demiş ancak ne gelen var ne de giden, arkadaşlar dışarıdan gelen pancar kotalarına Allah muhafaza para falan vermeyin. Çarpıcılara alet olmayın. Paranızı çarptırmayın. Kim olursa olsun bende gelsem desem ki Ankara'dan pancar kotası getirdim desem inanmayın. Ankara'dan şeker kotası gelirse fabrikaya gelir. Fabrikada bunu pancar kotasına çevirir size verir. Bu işin usulü budur. Öyle 'ben Ankara'dan pancar kotası getirdim' denilen şeylere kulak asmayın. Paranıza yazık olur. Kayseri'de otelde bekliyorlarmış ellerinde kağıtları varmış 1000 - 1600 TL para istiyorlarmış. Gidin fabrikaya hemen paranızı ödeyecekler bekliyoruz cevabı üzerine Kayseri'de meydandaki otelden fabrikaya adamlar 2 günde gelemedi. Yani bu uydurma şeylerle uğraşmayın" dedi.

Çiftçi eğitim seminerine katılan Şarkışla-Gürçayır Belde Belediye Başkanı Osman Özkan ise, "Fabrikada çok güzel şeyler oluyor. Gidip gözümüzle görüyoruz. Sayın Başkanım sizlere bu güzel şeyler için çok teşekkür ederim. Sanırım çiftçilerimiz de benim düşündüğüm gibi düşünüyorlar. Benim esas mesleğim öğretmenlik ama çiftçilikte yaptım. Başkanımın devam etmesini istiyoruz. Allah yolunu bahtını açık etsin. Siyasete de girmeyin sıkıntılı iş, burada kalın istiyoruz başkanım" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Şeker Fabrikasından Çiftçilere Önemli Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement