Kayserili Kadınlar Şehitler İçin 'Sessiz' Eylem Yaptı - Son Dakika
Yerel

Kayserili Kadınlar Şehitler İçin 'Sessiz' Eylem Yaptı

Kayserili Kadınlar Şehitler İçin \'Sessiz\' Eylem Yaptı

Kayseri’de Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi öncülüğünde 9 sivil toplum kuruluşunun kadın kollarının katılımı ile ’sessiz’ eylem düzenlendi.

09.09.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi öncülüğünde 9 sivil toplum kuruluşunun kadın kollarının katılımı ile 'sessiz' eylem düzenlendi.

Kent meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan kadınlar, yere oturarak pankart açtı. Şehit annelerinin de katıldığı eyleme erkeklerde destek verdi. 'Türk kadını askerine ve polisine kalkan' dövizleri açan kadınlar, teröre tepki gösterdi.

Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, "Bugün burada kadınlar olarak sessiz çığlık için oturuyoruz. Ülkemizde üst üste toplu katliam var. Önce Dağlıca'da daha sonra Iğdır'daki polislerimizin şehit olması ve seçimden sonra son iki aydır terörün hızla artmasından dolayı Türk kadını tepkilidir. Kurtuluş Savaşı'nda erkeklerle omuz omuza savaşan kadınlar bugün biz buradayız, varız ve Mehmed'imize de polisimize da kalkanız diyor diyor. Burada hiçbir siyaset daveti yapmadan 3 STK olarak başladığımız, başlatacağımız ilk önceki olayda arkadaşlarımız sanal ortamda duyarak oturma eylemimize destek vermeye geldiler. Biz son günlerde yaşanan şehit olayları içimizi kan ağlatırken sanki Türkiye'de hiçbir şey olmuyor gibi televizyonlarda yapılan eğlence programları, sanal ortamdaki paylaşımlar, insanların vurdumduymazlığı bizi kahretmektedir" dedi.

Uzunlu, "Suudi Kralı için 3 gün yas ilan edildi, televizyonlarımız ağırlaştırılmış program yaptı birçok şehidimiz var ve biz şehit haberlerini çok geç alıyoruz. Oğlumu bende askere gönderdim fakat hiçbir zaman içim rahat olmadı. Bir savaş durumu varsa oğlumdan önce ben gitmek istiyorum çünkü ben çocuğumun acısını yaşamak istemiyorum. Bugün buraya destek amaçlı üç tane şehit annesi geldi. Biz yeni şehit anneleri istemiyoruz" diye konuştu.

Eyleme destek veren Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk de, "Cumartesi günü saat 13.30'da Cumhuriyet Meydanında Türk Milli Güçleri adına bir miting düzenlenecektir. Eğer kadınlar bu işe el attıysa bu iş sonlanacak diye düşünüyoruz ve bu işte sorumluluğu olan herkesi akıllı, selim hareket etmeye davet ediyoruz. Bu işin sonunun onlar için hayırlı olmayacağını düşünüyoruz ve herkesi cumartesi yapılacak olan mitinge davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayserili Kadınlar Şehitler İçin 'Sessiz' Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement