Kck Davasında Mahkeme Başkanının Sorularına Avukatlardan Tepki - Son Dakika
Güncel

Kck Davasında Mahkeme Başkanının Sorularına Avukatlardan Tepki

Kck Davasında Mahkeme Başkanının Sorularına Avukatlardan Tepki

İkinci KCK davasında Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin sanıklara sorduğu sorulardan rahatsız olan avukatlar tepki gösterdi.

17.07.2012 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İkinci KCK davasında Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin sanıklara sorduğu sorulardan rahatsız olan avukatlar tepki gösterdi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen ikinci KCK davasında avukatların taleplerinin ardından eski DEP milletvekili Mahmut Alınak, savunma yapmayacağını sadece neden savunma yapmayacağının gerekçelerini açıklayacağını belirtti. Alınak, "Meksikalıların güzel bir sözü var 'Söz insan öldürmez' acı ama gerçek, Türkiye'de söz tırpanlanıyor. Birey olarak hakkımdaki suçlamalar kurbağaları bile kahkahalara bile boğacak olan suçlamalardır. İddianame denilen belge iddianame değil, bir iftiranamedir. Önünüze getirilen belge, hukuki bir belge değildir. Bundan dolayı savunma yapmayacağım" dedi.

Duruşmada daha sonra diğer sanıkların savunmalarına geçildi. Söz alan bazı sanıklar, Kürtçe olarak, "haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini" ifade ederken; bazı sanıklar ise Türkçe savunma yaparak haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Sanıklardan Veysel Vesek, savunmasını yaptıktan sonra Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, sanık Vesek'e, "Yasa dışı toplantılara katıldınız mı?" diye sordu. Bu soruya salondaki bazı avukatlar, "Böyle soru olur mu?" diye tepki gösterdi. Bu sırada sanık Vesek, Ekinci'ye, "Siz toplantı yapıyor musunuz?"diye sordu. Bu soruya Mahkeme Başkanı, "Burada soruları ben sorarım" diye tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, "Örgütte herhangi bir talimat ilettiniz mi?" sorusuna sanık Vesek, "Benim herhangi bir örgütsel talimatım olmadı" diye konuştu. Salonda bulunan avukatların, Mahkeme Başkanı tarafından sanıklara sorulan sorulardan rahatsız olması üzerine, Ekinci, "Savcı iddia ediyor. Biz de soruyoruz. Bundan rahatsız olmayın" diye tepki gösterdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kck Davasında Mahkeme Başkanının Sorularına Avukatlardan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement