İşgal ettikleri Kelbecer kentini terk eden Ermeniler son kez ayin düzenledi - Son Dakika
Dünya

İşgal ettikleri Kelbecer kentini terk eden Ermeniler son kez ayin düzenledi

Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya ile Dağlık Karabağ'da 44 gün süren çatışmaları sona erdirmek için imzaladığı anlaşma kapsamında Azerbaycan'ın Kelbecer ilçesini terk eden Ermeniler kentte son kez ayin düzenledi.

15.11.2020 16:02  Güncelleme: 18:21

Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya, Dağlık Karabağ'da devam eden çatışmaları sona erdirmek için 44 günün ardından anlaşma imzaladı.

İşgal ettikleri Kelbecer kentini terk eden Ermeniler son kez ayin düzenledi

KENTLERİ TERK EDİYORLAR

Anlaşmada yer alan 6'ncı madde çerçevesinde Ermenistan'a geri çekilmek için Kelbecer'de 15 Kasım'a, Laçin için de 1 Aralık'a kadar süre verildi. Ermeniler ise Kelbecer'deki antik kilisede son kez ayin düzenledi. Kilise papazına sarılan Ermeniler, yıllardır işgal ettikleri kentleri bugün terk ediyor.

İşgal ettikleri Kelbecer kentini terk eden Ermeniler son kez ayin düzenledi

KENTLER TAHRİP DE EDİLİYOR

44 günlük savaşın hezimetle sona ermesiyle Dağlık Karabağ'da yaşayan Ermeniler, evlerini terk edip Ermenistan'a dönmeye başladı. Uluslararası haber ajansları, Kelbecer'den ayrılmaya hazırlanan Ermenilerin evleri, okulları ve kamu binalarını yaktıklarını gösteren fotoğraflar servis ediyor. Hatta bazı elektrik sistemleri bile Ermeniler tarafından söküldü, kiliselerdeki Meryem Ana resimleri Ermenistan'a götürülmek üzere çıkarıldı.

İşgal ettikleri Kelbecer kentini terk eden Ermeniler son kez ayin düzenledi
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İşgal ettikleri Kelbecer kentini terk eden Ermeniler son kez ayin düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • abdurrahman: bir tane cami yok. her yer kilise adamlar müslüman mümin gibi hiç yaşamamışlarki. 3 7 Yanıtla
    Şehr-i samsun : Kardeş hristiyan olmalarından kaynaklanıyor olabilirmi ? 1 0
  • kimo: şimdi bizde onlar gibi mi yapalım arkalarında bıraktıkları kiliselere domuz ve diğer hayvanları koyalım mı hoşlarını gider mi ? Tabiki onlar gibi yapsak Onlardan oluruz biz onlar gibi barbar,insan ve tarih düşmanı değiliz. 0 0 Yanıtla
  • xxxxx.: Ne alaka abdurrahman, bıraz gazete veya tarıh oku veya haber dinle internette google amcana sor sana anlatır. 0 0 Yanıtla

Advertisement