Kemer'de Mustafa Ertuğrul Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kemer'de Mustafa Ertuğrul Anıldı

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul'un askerleriyle birlikte Fransız savaş gemisi 'Aleksandra'yı batırmasının 99'uncu yılı dolayısıyla anma programı düzenledi.

08.03.2017 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul'un askerleriyle birlikte Fransız savaş gemisi 'Aleksandra'yı batırmasının 99'uncu yılı dolayısıyla anma programı düzenledi.

1'inci Dünya Savaşı sırasında Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul ve askerlerinin 'Aleksandra' adlı Fransız savaş gemisini Kemer açıklarında batırışının 99'uncu yılı dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi. Kemer Belediye Kültür Salonu'ndaki programa Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, İlçe Emniyet Müdür Tevfik Karayakalı, Kemer Belediye Başkan vekili Cumali Afşin, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can, Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rıza Ünlü, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı emekli piyade albay ve Kıbrıs Gazisi Abidin Sezer ile çeşitli dernek yöneticileri ve konuklar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Mehmet Rıza Ünlü, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul'un tanınması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan da Kemer'de görev yapmaya başladığımda Mustafa Ertuğrul'u öğrendim ve çok gururlandım, çok duygulandım. 4 tane cebel topunu kullanarak o dönemin en ünlü 2 gemisini batırıyorsunuz. Bu çok büyük bir zafer. Belki savaşın bu bölge için de seyrini değiştiren bir zafer dedi.

Kaymakam Feslihan, Mustafa Ertuğrul ve bataryasının Kemer'de atış yaptığı yer olan Kocaburun mevkiinin tarihi SİT ilan edildiğini ve burada yapılacak düzenlemelerle yakın tarihte bölgenin ziyarete açılacağını da söyledi.

AKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rıza Ünlü, program arasında gazetecilere yaptığı açıklamada "Mustafa Ertuğrul'un Antalya'da bilinmemesine tepki gösterdi. Ünlü, Şu anda onun heykeli var ama görünmez bir yerde. Yabancıların heykeli de şehrin merkezine dikiliyor. Bizim kahramanımız görülmez bir yerde. Sağ olsun o zaman ANSİAD'ın başkanları yardımcı olmuşlar düşünmeleri bile yeter ama yazıklar olsun onu oraya dikilmesine göz yumanlara" diye konuştu.

Kemer\'de Mustafa Ertuğrul Anıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemer'de Mustafa Ertuğrul Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement