"Kenan Evren" Caddesi İsminin Değiştirilmesi Talebi - Son Dakika
Yerel

"Kenan Evren" Caddesi İsminin Değiştirilmesi Talebi

Bodrum - Yalıkavak Belediye Meclisi "Kenan Evren Caddesi" İsminin Değiştirilmesi Talebi Üzerine Aratepe'de Oturan Sakinlerin Katılımıyla Kamuoyu Yoklaması Yapılmasını Kararlaştırdı

08.02.2011 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'un Yalıkavak Belediye Meclisi "Kenan Evren Caddesi" isminin değiştirilmesi talebi üzerine Aratepe'de oturan sakinlerin katılımıyla kamuoyu yoklaması yapılmasını kararlaştırdı.

Şenol Cömert isimli vatandaşın "Kenan Evren Caddesi"nin isminin "Aratepe Mustafa Balbay Caddesi" olarak değiştirilmesi talebi üzerine, Belediye Meclisi'nin konuyu havale ettiği İmar Komisyonu caddenin isminin, Aratepe'de oturan sakinlere sorulması görüşünü belirtti.

İmar Komisyonu'nun kararına tepki gösteren Bodrum Demokratik Düşünce Platformu üyesi Ayhan Ongun, belediyeye ismin değiştirilmesi için verilen dilekçelerin Yalıkavak'ta yaşayan vatandaşlar tarafından imzalandığını belirterek, "Ancak bu karar, sonradan verilen dilekçenin, iyi niyetli girişimleri engellemek için verildiğini ispatladı" dedi.

Platform üyesi Şehbal Şenyurt Arınlı ise ismin değiştirilmesi için pazar yerinde stant açarak imza topladıklarını anımsatarak, "Atılan imzalar Yalıkavak'ta yaşayanların imzalarıydı. Komisyonun verdiği karar Kenan Evren isminin değiştirilmesinin ne kadar zor olduğunu bir kez daha gösterdi" diye konuştu.

Şenol Cömert ise Demokratik Düşünce Platformu'nun verdiği dilekçeyi olumlu bulduğunu, Türkiye'nin isminin darbecilerle ve Kenan Evren ile anılmaması gerektiğini savundu. Cömert, "Bu nedenle caddenin isminin, kaleminden başka silahı olmayan Mustafa Balbay olarak değiştirilmesini talep ediyorum. Bu benim demokratik hakkımdır, bunu kullandım. Bu konuda en doğru kararın verileceğini inanıyorum" dedi.

Bodrum Demokratik Düşünce Platformu'na üye bir grup 6 Ocakta "Kenan Evren Caddesi" isminin "Aratepe Demokrasi Caddesi" olarak değiştirilmesi için topladıkları yaklaşık 450 dilekçeyi Yalıkavak Belediye Başkanlığı'na vermişti.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Kenan Evren' Caddesi İsminin Değiştirilmesi Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement