Kendimi Seviyorum, Emniyet Kemeri Takıyorum Kampanyası" - Son Dakika
Yerel

Kendimi Seviyorum, Emniyet Kemeri Takıyorum Kampanyası"

Sivas'ta, kampanya kapsamında ödül töreni düzenlendi.

11.02.2014 16:46

Sivas'ta, "Kendimi Seviyorum, Emniyet Kemeri Takıyorum Kampanyası" kapsamında ödül töreni düzenlendi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce başlatılan "Kendimi Seviyorum, Emniyet Kemerimi Takıyorum" kampanyasına katılan sürücülerden hediye almaya hak kazananlara ödülleri Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, trafikte yol güvenliği için konulan kuralların can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından önem arz ettiğini söyledi. Sivas'ta emniyet kemeri takma oranının yüzde 40'ın altında olduğunu ifade eden Aydın, "Emniyet kemerinin hayat kurtardığını biliyoruz ama çoğumuz takmıyoruz. Yapılan araştırmalarda sürücülerin kendisini rahat hissetmedikleri için emniyet kemeri takmadıkları tespit edilmiştir. Bu durumda rahatlık anlayışımızın hızla değişmesi gerekmektedir" dedi.

Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ise dünyada çok sayıda insanın trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti. Türkiye'de trafik kazalarının minimuma indirilmesi için tedbirler planlandığını ve uygulandığını dile getiren Kızılay, şunları kaydetti:

"Bu tedbirlerden bir tanesi de emniyet kemeri takmaktır. Sivas Emniyet Müdürlüğü olarak teşkilatımız bünyesinde görev yapan tüm arkadaşlarımızın emniyet kemeri takması için bir yazı yayımladık. Bir süre verdik ve o sürenin akabinde emniyet görevlilerimize de bu konuda ceza yazacağız. Vatandaşlarımıza da emniyet kemeri takma konusunda uyarıda bulunmaya devam edeceğiz ve kanunda olan bu uygulamanın Sivas'ta da en iyi şekilde uygulanmasını sağlayacağız. Bu kapsamda denetlemelerimiz sürecek."

Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Ertuğrul da Sivas'ta geçen yıl 32 ölümlü ve 2 bin 240 yaralamalı trafik kazasının meydana geldiğini söyledi. 2013 ve 2014 yıllarının hız ve emniyet kemeri kontrol yılı olarak ilan edildiğini aktaran Ertuğrul, "Emniyet kemeri takmanın tüm kaza kategorilerinde faydası var" dedi.

Çekilişle hediye almaya hak kazanan 200 sürücüye, aralarında araç çocuk koltuğu, cep telefonu kulaklığı, ilk yardım çantası ve yangın söndürme tüpü gibi ödüller verildi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, kurum yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kendimi Seviyorum, Emniyet Kemeri Takıyorum Kampanyası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement