Kentsel Dönüşüm ve Uygulamaları" Semineri - Son Dakika
Yerel

Kentsel Dönüşüm ve Uygulamaları" Semineri

SATSO 34. Meslek Komitesi, “Kentsel Dönüşüm ve Uygulamaları” konulu seminer düzenledi.

11.02.2014 16:10

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) öncülüğünde  "Kentsel Dönüşüm ve Uygulamaları" konulu seminer düzenlendi.

SATSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya, kentsel dönüşüm uygulamasının doğru anlaşılması ve uygulanmasının önemine değinerek, dönüşümün arsa sahiplerinden kat maliklerine, inşaat sektöründen inşaat malzemeleri ve finans sektörüne kadar birçok sektörü ilgilenderdiğini ifade etti.

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği Uzmanı Dr. Erdal Köktürk'ün konuyla ilgili sunum yaptığı seminerde " 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yasa ve Uygulama Yönetmeliği",  kentsel Dönüşümde finansal destekler, kentsel dönüşümde imar ve planlama konularında bilgi verildi.

"Kentsel dönüşüm, aslında merkezi yönetimin kendisini gösterdiği bir uygulamadır" diyen Köktürk, tüm büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bakanlığın müsaadesi doğrultusunda kentsel dönüşüm uygulamalarına başlayacağı bilgisini verdi.

Köktürk, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ruhsatların yüzde 85'i yapı amaçlı konut içerikli verilmiştir. Ülkemizde bugün 400-500 bin konut ihtiyacı var, dolayısıyla ihtiyacın çok üstünde arz fazlası söz konusudur. 20 milyona yakın mesken var, bunların yüzde 40'ının elden geçirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla 8 milyon konut yeniden yapılacak. AB ülkelerinden örnek vermek gerekirse Almanya'nın tamamı yıkılacak, yeniden yapılacak, üç tane Bulgaristan yıkılıp yapılacak, analizleri iyi yapmalı, çözüme odaklı projeler yapılmalı. Kentsel dönüşümün ülkemizdeki maliyeti 400- 500 milyar TL, İstanbul'daki maliyeti ise 100 milyar TL'dir." - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kentsel Dönüşüm ve Uygulamaları' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement