Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları'nın Kahramanmaraş'ta Kurduğu 'Yaşamhak Konteynerkenti'nde: "Kadın Kardeşlerimiz, Kadın Kardeşlerinin Sorunlarını... - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları'nın Kahramanmaraş'ta Kurduğu 'Yaşamhak Konteynerkenti'nde: "Kadın Kardeşlerimiz, Kadın Kardeşlerinin Sorunlarını...

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkez Kadın Kolları’nın Kahramanmaraş’ta kurduğu 'YaşamHak Konteynerkenti’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada “Eğer bir kadın kardeşimiz, haksızlığa uğruyorsa rahatlıkla buraya başvurabilir. Kadın kardeşlerimiz, o kadın kardeşlerinin sorunlarını çözer” dedi.

11.03.2023 20:08  Güncelleme: 20:14

Haber: TAMER ARDA ERŞİN/ Kamera: FURKAN ERDEM

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkez Kadın Kolları'nın Kahramanmaraş'ta kurduğu 'YaşamHak Konteynerkenti'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada "Eğer bir kadın kardeşimiz, haksızlığa uğruyorsa rahatlıkla buraya başvurabilir. Kadın kardeşlerimiz, o kadın kardeşlerinin sorunlarını çözer" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta CHP Genel Merkez Kadın Kolları tarafından kurulan 'YaşamHak Konteynerkenti'ni ziyaret etti. Burada Kılıçdaroğlu'na; Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, burada kadın depremzedelere şöyle seslendi:

"Bütün Kahramanmaraşlı kardeşlerime sesleniyorum. Büyük bir felaket yaşadığınızın farkındayım. Üzüntü sadece sizin değil, Anadolu'nun neresinde yaşarsak yaşayalım; hepimizin ortak acısı. Bizler buradayız, Kadın Kolları burada. Mansur Başkanımız, diğer belediye başkanlarımız buradalar. Sizin yaralarınızı sarmaya çalışıyorlar. Önemli olan acı günlerde, tasada ve kıvançta beraber olmak, birlikte olmak. Bu birlikteliği sergilemek için de Kadın Kolları'nın bir projesi var. YaşamHak projesini hayata geçirdi Türkiye genelinde. Eğer bir kadın kardeşimiz, haksızlığa uğruyorsa rahatlıkla buraya başvurabilir. Kadın kardeşlerimiz, o kadın kardeşlerinin sorunlarını çözer. Maraşlıların başı sağ olsun, geçmiş olsun."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından depremzede yurttaşlar ile bir araya geldi, bir çocuk Kılıçdaroğlu'nun yanına gelip "İnşallah kazanırsınız" dedi. Kılıçdaroğlu ise çocuğa "Kazanacağız, beraber kazanacağız. Benim kazanmam demek, senin de kazanmak demek" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu sonrasında, Konak Belediyesi'nin kurduğu çadır kampında depremzedeleri ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nun kucağına aldığı 4 aylık bebeğin annesi, "Geldiğiniz için teşekkür ederiz" dedi. Bir başka depremzede kadın ise Kılıçdaroğlu'na ve Yavaş'a, "Benim çocuklarım okul birincisi. Okulu yıkıldı, ne yapacağım hiçbir fikrim yok. Dışarıda da gidecek yer bulamadım. Başka bir şehre gidip, okutayım dedim, benim en büyük sorunum o" diye dert yandı. Yavaş ise kadına yardımcı olacağını söyledi.

Bir başka depremzede kadın ise Kılıçdaroğlu'na "Bizim evimizde çatlak çok, hiçbir yardım yok. Arabamız var, oradayız. Arabamız olmasaydı ne yapacaktık? Hiçbir şey yok" diye konuştu.

Bölgede incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu'na Yavaş bilgi verdi. Yavaş, "Sol tarafta makine ikmalimiz var, şehre ait iş makineleri arızalanınca makine ikmal onarıyor" dedi. Kılıçdaroğlu, sonrasına Ankara Büyükşehir Belediyesi afet koordinasyon birimini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları\'nın Kahramanmaraş\'ta Kurduğu \'Yaşamhak Konteynerkenti\'nde: "Kadın Kardeşlerimiz, Kadın Kardeşlerinin Sorunlarını...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları'nın Kahramanmaraş'ta Kurduğu 'Yaşamhak Konteynerkenti'nde: 'Kadın Kardeşlerimiz, Kadın Kardeşlerinin Sorunlarını... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement