Kılıçdaroğlu: "Siyaset, cumhurbaşkanının görevi değildir" - - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: "Siyaset, cumhurbaşkanının görevi değildir" -

Kılıçdaroğlu: "Siyaset, cumhurbaşkanının görevi değildir" -

"Devlet yöneten birisi olsun dedik.

03.08.2014 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu: " Siyaset, cumhurbaşkanının görevi değildir" - HATAY

Kılıçdaroğlu, tarafsızlığı, dürüstlüğü konusunda kimsenin endişe duymayacağı, ülkeyi yönetirken vatandaşları birbirine kıydırmayacak birini cumhurbaşkanı adayı olarak belirledikleri ifade ederek, şunları söyledi:

"Devlet yöneten birisi olsun dedik. Yani, 57 ülkeyi birden yönetmiş İslam İşbirliği Teşkilatını yönetmiş, İslam dünyasındaki kavgaları sona erdirmiş, Filistin'e barışı getirmiş, bu nedenle Filistin'de Kudüs devlet nişanını almış birisi üzerinde anlaştık. Adı Ekmeleddin İhsanoğlu. Diyorlar ki 'Ekmeleddin İhsanoğlu siyasetçi' değil. Siyaset, cumhurbaşkanının görevi değildir. Siyaset, siyasi partilerin görevidir. Siyasetin yeri de TBMM'dir. Çankaya'ya oturacak adamın sıcak siyasetin içinde yeri yoktur. Yeri olduğu zaman vatandaşları ayırır, o zaman tarafsızlığını kaybeder. Onun için dedik ki siyasi kimliği öne çıkan birisinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmaması lazım."

Cumhurbaşkanı olacak kişinin vatandaşlarını Alevi, Sünni, Laz, Kürt, Çerkez diye bölmemesi gerektiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Buradan söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan duysun. Sen, vatandaşlarını bölüyorsun. Suriye'de, Irak'ta yaptığını Türkiye'de yapmak istiyorsun. Ne kadar bağırırsan bağır, ne kadar ayırırsan ayır, bu millet bölünmeyecektir. Hatay, barışın, uygarlığın kentidir. Ne kadar bağırırsa bağırsın, bölmeye kalkarsa kalksın, bölünmeyeceğiz. Barışın, uygarlığın kentinden söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan, sen de duy. Ben millete sesleniyorum, Allah'ımız, kitabımız, peygamberimiz ve ehlibeytimiz bir. Yine söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan ne kadar bölmeye çalışırsan çalış, bölünmeyeceğiz. Çünkü bizim Allah'ımız, kitabımız, peygamberimiz, ehlibeytimiz bir. Bölünmemeye karar verdik. Ülkemizi, insanımızı, bayrağımızı, vatanımızı seviyoruz. Çünkü biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: 'Siyaset, cumhurbaşkanının görevi değildir' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement