Kırgızistan, Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyası başlattı - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan, Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyası başlattı

Kırgızistan, Türkiye\'deki depremzedeler için yardım kampanyası başlattı

Kırgızistan hükümeti, Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyası başlattıCumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'deki yıkıcı depremlerin mağdurlarına yardım toplamak amacıyla Kırgızistan Ziraat (Ayıl Banka) Bankası'nda tek bir hesap numarasının...

07.02.2023 17:11  Güncelleme: 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan hükümeti, Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyası başlattı

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'deki yıkıcı depremlerin mağdurlarına yardım toplamak amacıyla Kırgızistan Ziraat (Ayıl Banka) Bankası'nda tek bir hesap numarasının açıldığı duyuruldu.

Açıklamada, Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin ve çalışanlarının bir günlük kazançlarını Türkiye'deki depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyasına bağışladığı aktarıldı.

Ülkedeki Facebook kullanıcıları da profil fotoğraflarına Türk bayrağını ekleyerek destek ve taziye mesajlarını paylaştı ve Türkiye'nin yanında olduklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi Müdürü Dayırbek Orunbekov, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Türk halkıyla yas tuttuklarını belirtti.

Orunbekov, Kırgızistan'ın Türkiye'de yaşanan depremin hemen ardından bölgeye arama kurtarma ekibini gönderdiğini hatırlatarak, "Biz Kırgızlar, derin üzüntü yaşıyoruz. Türk yoldaşlara sabır diliyoruz." ifadesini kullandı.

Kırgız milletvekilleri dayanışma mesajı paylaştı

Milletvekilleri Dastanbek Cumabekov ve Dastan Bekeşev, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda, depremzede ailelerin acılarını paylaştıklarını söyledi.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği depremzedeler için yardım toplamaya başladı

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili Kırgızistan'da yardım çalışması başlattı.

Büyükelçiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, depremzedelere yardım etmek isteyenlerin Büyükelçilik ile temasa geçmeleri istendi.

Duyuruda, yardım malzemeleri olarak kış giysileri, yağmurluk, bot, kazak, eldiven, şapka, çorap, çadır, ısıtıcı, battaniye, uyku tulumu, termos, taşınabilir şarj aletleri, bebek maması ve temizlik ürünleri talep edildi.

Depremzedelere maddi yardımda bulunmak isteyenler için banka hesap numarası paylaşıldı.

Türk büyükelçiliğinde Türk bayrağı yarıya indirildi ve taziye defteri açıldı

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 7 günlük milli yas ilan edilmesinin ardından Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinde de bayrak yarıya indirildi ve taziye defteri açıldı.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Aybek Moldogaziyev, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinde açılan taziye defterini imzaladı.

Bişkek sakinleri, Türk Büyükelçiliği binasının giriş kapısı önünde kurulan masaya çiçek ve oyuncak bıraktı.

Kırgızistan'da bir çok sivil toplum örgütünün, Türkiye'de deprem felaketinden etkilenen vatandaşların yaralarının sarılması için yardım kampanyası başlattığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan, Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyası başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement