Kırıkkale'de Lise Öğrencilerine Sağlık Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Lise Öğrencilerine Sağlık Eğitimi Verildi

Kırıkkale Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine, UMKE ve 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği personeli uygulamalı eğitim verdi.

20.03.2014 16:36  Güncelleme: 16:37

Kırıkkale Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği personeli tarafından uygulamalı eğitim verildi.

Okulun konferans salonunda verilen eğitime, UMKE sorumlusu Osman Karacaoğlu, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği eğitim sorumlusu Murat sezgin katıldı.

Öğrencilere UMKE'nin ve 112 Acil Servis hizmetlerinin yanı sıra depremlerde, doğal afetlerde, kazalarda, yangınlarda, sıkışma, kalp krizi, solunum yetersizliği gibi birçok konuda yapılması gerekenler ile olay yeri değerlendirme ve hasta taşıma teknikleri konusunda çeşitli bilgiler aktarıldıktan sonra okul bahçesinde anlatılan konularla ilgili olarak uygulamalar yapıldı.

Okul Müdürü Murat Özsoy, okuldaki derslerin müfredat konularına yönelik bu tür uygulamalı eğitimlerin öğrenciler için oldukça faydalı olduğunu söyledi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Lise Öğrencilerine Sağlık Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement