Kırıkkale'de masabaşı deprem tatbikatı yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de masabaşı deprem tatbikatı yapıldı

Kırıkkale\'de masabaşı deprem tatbikatı yapıldı

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Kırıkkale'deki ana çözüm ortaklarının görev ve sorumluluklarını test etmek amacıyla habersiz masabaşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

15.10.2020 15:52  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Kırıkkale'deki ana çözüm ortaklarının görev ve sorumluluklarını test etmek amacıyla habersiz masabaşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde gerçekleştirilen tatbikat, ilk olarak merkez üssü Bahşılı ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği öngörülerek, icra edildi. Tatbikatta, tüm kurum ve kuruluşların aynı sistem üzerinden haberleşmesine ve süreçleri yönetmesine imkan sağlayan Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi (AYDES) kullanıldı.

Vali Yunus Sezer, tatbikatın, afet ve acil durumlara müdahale süreçlerini, etkin ve etkili müdahale için gerekli olan çalışma gurup teşkilini, ekipman ve insan kaynakları kapasitesini görmek için düzenlendiğini söyledi.

Sezer, "Tatbikatın amacı, il afet müdahale planı içerisinde yer alan 26 yerel düzey çalışma gurubu planlarından sorumlu ana ve destek çözüm ortaklarının görev ve sorumluluklarını, çalışma gruplarının diğer çalışma gruplarıyla olan ilişkilerini güçlendirmesini sağlamaktır. Düzenlenen bu tatbikatlarla ihtiyaç duyulabilecek kapasiteyi ve sistemin çalışmasında meydana gelebilecek eksiklikleri tespit etme imkanı bulabiliyoruz." diye konuştu.

Tatbikata, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Yardımcısı Yasin Özcan ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de masabaşı deprem tatbikatı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement