Kırklareli Valisi Birol Ekici Vakıflar Haftası Mesajı Yayımladı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli Valisi Birol Ekici Vakıflar Haftası Mesajı Yayımladı

Kırklareli Valisi Birol Ekici Vakıflar Haftası Mesajı Yayımladı

Vali Ekici, Vakıflar Haftası'nın yardımlaşma ve dayanışmanın önemini vurgulamak amacıyla kutlandığını belirterek, vakıfların toplumun var olan vakıf sevgisi ve karşılıksız yardım etmek üzerine kurulu vakıf şuurunu canlı tuttuğunu ifade etti. Ayrıca vakıfların tarihi geçmişi ve kültürel değerleriyle kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olduğunu vurguladı.

12.05.2023 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Vakıflar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ekici, mesajında, yardımlaşma duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak amacıyla her yıl mayıs ayının ikinci haftasının Vakıflar Haftası olarak kutlandığını belirtti.

Vakıflar Haftası'nda toplumun var olan vakıf sevgisinin ve karşılıksız yardım etmek üzerine kurulu vakıf şuurunu canlı tutulmasının amaçlandığını aktaran Ekici, vakıfların milletin yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yansıttığını bildirdi.

Toplumsal ilişkilerin güçlenmesine, refahın ve zenginliğin adil bir biçimde paylaşılmasına imkan sağlandığını bildiren Ekici, mesajında şunları kaydetti:

"Vakıflarımız devletin üzerine düşen sorumlulukları paylaşarak sosyal devlet anlayışın gerçekleşmesinde önemli rol oynamaktadır. Bizim inancımızda, örf ve adetlerimizde yardımlaşmayı ve ihtiyacı olanlara destek olmayı emretmektedir. Ülkemizin tarihi açısından baktığımızda önemli bir geçmişe sahip olan vakıflar, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta büyük bir rol oynamış dini, hukuki ve sosyal müesseseler olarak öne çıkmıştır. Hatta Selçuklu ve Osmanlı vakıf medeniyeti olarak tanımlanmaktadır. Bu anlamda vakıflar geçmişin geleceğe taşınması ve yaşatılması açısından önemli görevler yüklenmiş tarihi çok eskilere dayanan ecdat kurumlarıdır.

Kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olan vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli bir değeri olarak varlıklarını günümüze kadar sürdürmüşlerdir. Milletimizin yardımseverlik, birlik ve dayanışma gibi değerlerini yaşama geçiren vakıflar, birlikteliğimizin güçlenmesini sağlamakta, yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızı yönlendirerek, amaçlarına ulaşmalarına yardımcı olmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli Valisi Birol Ekici Vakıflar Haftası Mesajı Yayımladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement