"Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

"Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" Kampanyası

"Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" Kampanyası

"Kış geldi.Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında, Verenel Derneği Kocaeli Temsilciliği tarafından toplanan kuru gıda, giyecek ve hastane malzemeleri, bir tıra yüklenerek Suriye'ye gönderildi.

20.01.2013 13:09

"Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında, Verenel Derneği Kocaeli Temsilciliği tarafından toplanan kuru gıda, giyecek ve hastane malzemeleri, bir tıra yüklenerek Suriye'ye gönderildi.

Körfez ilçesi Tütünçiflik Mahallesi'nde gerçekleştirilen tören öncesinde AA muhabirine açıklama yapan derneğin Kocaeli temsilcisi Mustafa Gürdal, kampanyaya destek vererek Suriye'deki "insanlık vahşetine" sessiz kalmamak adına yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Suriye'ye giden arkadaşlarının, kendilerine bölgedeki durumun anlatılan ve görünenlerden daha çarpıcı olduğunu söylediğini anlatan Gürdal, bölgeye giden bir arkadaşının, " Gölcük'te yaşanan deprem sonrası oluşan yıkımın 10 kat daha fazlası Suriye'de yaşanıyor" dediğini aktardı.

-"Oradaki kan durana kadar yardımlarımız devam edecek"-

Gürdal, Suriye'deki insanların birçok açıdan zorluk yaşadığını dile getirerek, insanların temel ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeleri bulamadıklarını kaydetti.

Yardım kampanyası kapsamında derneklerinin Türkiye genelindeki ilk hedefinin 60 tır olduğunu belirten Gürdal, bir haftada bir tır dolusu kuru gıda, giyecek ve hastane malzemesinden oluşan 26 tonluk yardımı hazırladıklarını bildirdi.

Gürdal, yardımın kısa sürede toplanmasından dolayı Kocaeli halkına teşekkür ettiğini dile getirerek, "İnsanlar ceplerindeki son parayı verdi. Yeni alınan kabanları getirerek bağış yaptılar. Oradaki kan durana kadar yardım çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Yardım tırı, okunan duaların ardından yola çıktı.

Muhabir: Kadir Yıldız - İbrahim Aktaş

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement