Kişiselleştirilmiş Marka Kampanyasına Rekor Üretim - Son Dakika
Güncel

Kişiselleştirilmiş Marka Kampanyasına Rekor Üretim

Kişiselleştirilmiş Marka Kampanyasına Rekor Üretim

HP, Coca-Cola'nın bugüne kadarki en büyük kişiselleştirilmiş marka kampanyasına rekor düzeyde üretim sağladı.

23.05.2013 10:32  Güncelleme: 10:49

HP Indigo dijital baskı makineleri 32 ülkede 800 milyon kişiselleştirilmiş etiket üreterek bir rekora imza attı

HP Coca-Cola'nın bugüne kadarki en büyük kişiselleştirilmiş marka kampanyasında kullanılmak üzere HP Indigo WS6000 dijital baskı makinelerinde yapılan uzun dönemli ve rekor kıran kişiselleştirilmiş etiket üretimini duyurdu.

Bir Coca-Cola Paylaş (Share a Coca-Cola) adlı kampanya Avrupa çapında 1 Mayıs tarihinde başladı.

Kampanya Coca-Cola'nın 32 ülkedeki tüketicileriyle doğrudan ilişki kurmasını sağlayacak şekilde tasarlandı. Kampanya kapsamında Coca-Cola, Coca-Cola light ve Coca-Cola Zero şişeleri üzerindeki ikonik Coca-Cola logosu farklı ülkelerdeki en yaygın isimler, rumuzlar ve duygusal tabirlerle yer değiştiriyor. Tüketicilerle online ortamda iletişime geçme amacıyla tamamen entegre bir pazarlama programıyla desteklenen kampanya Coca-Cola'yı tüketici sahasında bir yenilikçi olarak konumlandırıyor.

Proje HP Indigo Dijital Baskı ile konvansiyonel baskı teknolojiyi birleştirerek 800 milyon adet yüksek kaliteli kişiselleştirilmiş etiketin oluşturulmasını sağladı.

Coca-Cola Avrupa Pazarlama Müdürü Marit Kroon, konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: "Paketleme Bir Coca-Cola Paylaş kampanyasında çok önemli bir role sahip zira fiziksel biçimdeki şişeleri sosyal medya ve kullanıcıların oluşturduğu içerik siteleri gibi online iletişim kanallarına bağlıyor. Böylesine yüksek hacimli etiketleri HP Indigo dijital baskı makineleri ile kişiselleştirebilme becerisine sahip olurken Coca-Cola'nın ihtiyaç duyduğu kalite ve istikrarı yakalamak yaratıcı kampanyalar konusunda yeni fırsatlara da kapı açıyor."

HP Indigo ile hem üretkenlik hem de kalite bir arada

kişiselleştirilmiş Marka Kampanyasına Rekor Düzeyde Üretim

Proje Hollanda Dalfsen merkezli etiket dönüştürücü ESHUIS'ten Peter Overbeek tarafından yürütüldü. Proje Avrupa çapında 12 HP Indigo WS6000 serisi dijital baskı makinelerinde kişiselleştirilmiş etiketlerin üretim sürecini koordine eden sekiz etiket dönüştürücüden oluştu. Baskı makineleri üç ay boyunca günde 24 saat çalışarak 800 milyon etiket üretti. Bu aynı zamanda HP Indigo WS6000 serisi dijital baskı makinelerinin tarihindeki en büyük iş olarak yer aldı.

ESHUIS Genel Müdürü Peter Overbeek şunları söylüyor: "Aralıksız baskı işlemi gerçekleştirdiğimiz aylar boyunca HP Indigo WS6000 serisi dijital baskı makineleri rekor seviyede üretkenlik ve yüzde 86 oranında baskı makine çalışma zamanına ulaşarak olağanüstü güvenilirliklerini kanıtladılar. HP Indigo dijital baskı makinesi kullanan bu kadar güçlü ve Avrupa çapında baskı hizmeti sağlayan bir ağ bulundukça Coca-Cola gibi markalar için fırsatların bir sınırı olmadığını söyleyebilirim."

Proje için etiketler üzerindeki statik içerikler ilk olarak konvansiyonel biçimde bir 38 mikron BOPP sarım maddesine basıldı ve daha sonra da HP Indigo WS6000 serisi dijital baskı makineleri kullanılarak isimlerle kişiselleştirildiler. Projede kullanılan tüm HP Indigo dijital baskı makineleri üretim esnasında tam istikrar ve uyum için aynı konfigürasyon ve aynı ayarlara getirildi. Ayrıca Coca-Cola marka renginin tüm makine sonuçlarında aynı olması için HP Indigo Coca-Cola Kırmızı Mürekkebi formülleştirdi. Bu mürekkep Bir Coca-Cola Paylaş kampanyasının konvansiyonel ve dijital baskılarının tamamı için ölçüt görevi gördü. Söz konusu renk aynı zamanda gelecekte Coca-Cola için referans renk görevi de görecek.

Coca-Cola paketlerinin dışında www.shareacocacola.com da kampanyayı aileleri ve dostlarıyla internet üzerinden deneyimleyebilmelerini sağlıyor. Kullanıcılar siteye girerek kendilerine özel kola kutularını oluşturabiliyor ve paylaşabiliyorlar.

HP Indigo Bölümü Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Alon Bar-Shany şunları söylüyor: "Kişiselleştirilmiş paketleme sayesinde Coca-Cola gibi şirketlerin müşterileri ile daha iyi bir ilişki kurmaları için büyük fırsatlar doğuyor. WS6000 serisi dijital baskı makineleri uzun süreli üretim kapasitelerini Coca-Cola marka standartları ve zaman planına uygun bir şekilde gerçekleştirerek kanıtlamış bulunuyor."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kişiselleştirilmiş Marka Kampanyasına Rekor Üretim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement