Kızıltepe'de Yürüyüş Düzenleyen Gruba Müdahale - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de Yürüyüş Düzenleyen Gruba Müdahale

Ankara’da düzenlenen barış mitingine yapılan saldırıyı kınamak amacıyla Mardin’in Kızıltepe ilçesinde KESK öncülüğünde yürüyüş ve basın açıklamasında yasa dışı slogan atan guruba polis ekipleri müdahalede bulundu.

12.10.2015 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da düzenlenen barış mitingine yapılan saldırıyı kınamak amacıyla Mardin'in Kızıltepe ilçesinde KESK öncülüğünde yürüyüş ve basın açıklamasında yasa dışı slogan atan guruba polis ekipleri müdahalede bulundu.

Hastane Caddesi'nden Özgürlük Meydanı'na kadar gerçekleşecek olan yürüyüş ve basın açıklamasına HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, DBP, HDP Kızıltepe ilçe örgütü, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları İsmail Ası, Leyla Salman, KESK, DİSK, TTB, Eğitim Sen, ÇEV-GÖN, Tüm- Bel Sen, BES ve çok sayıda kişi katıldı. Yürüyüşün başlamasından kısa bir süre sonra Mardin Caddesi'nde yasa dışı slogan atan gruba polis tazyikli su ve biber gazları ile müdahale ederken göstericiler polise taş attı. Daha sonra tekrar Özgürlük Meydanı'nda yürüyüş yapıldı ve burada grup adına basın açıklamasını Eğitim Sen Kızıltepe Temsilcisi Hamit Güngör okudu. Meydanda bulunan bir binanın üzerinde yukarıdan aşağıya siyah bir bez bırakıldı.

Basın açıklamasından sonra dağılmayan gruba polis tekrar tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti, müdahaleden sonra grup ara sokaklara kaçtı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de Yürüyüş Düzenleyen Gruba Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement