"Uygunsuz görüntüleri var" iddiasıyla kızını öldürmüştü! Mahkeme gerekçeli kararını açıkladı - Son Dakika
3.Sayfa

"Uygunsuz görüntüleri var" iddiasıyla kızını öldürmüştü! Mahkeme gerekçeli kararını açıkladı

Ankara'da Şeyma Yıldız'ı internette uygunsuz görüntüleri olduğu gerekçesiyle öldüren Harun Yıldız'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Kararda iddia edildiği gibi Şeyma'nın uygunsuz videosunun bulunmadığı, bulunmuş olsa bile bunun mağdur tarafından gerçekleştirilmiş herhangi bir 'haksız fiil' kabul edilemeyeceği belirtildi.

18.11.2020 13:30  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harun Yıldız geçen 6 Şubat'ta, dershane çıkışında aracıyla aldığı kızı Şeyma Yıldız'ı Çubuk Kargın Mahallesi'ne götürüp burada tabancayla vurarak öldürdü. Polisi arayarak teslim olan baba, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

"BİRİLERİ KIZIMA BU KÖTÜLÜĞÜ YAPTI"

Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan sanık savunmasında, kızının internette uygunsuz videosunu gördüğünü ileri sürerek, "Daha önce mahkemeden görüntülerin incelenmesini talep etmiştim ancak bu kabul görmedi. Kızım, o görüntülerde baygın olarak görülüyordu, birileri kızıma bu kötülüğü yaptı. Onların bulunup cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

'Uygunsuz görüntüleri var' iddiasıyla kızını öldürmüştü! Mahkeme gerekçeli kararını açıkladı

"ÖLEN ÇOCUĞU KUSURLU MU KABUL EDECEĞİZ?"

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, "Görüntülerin gerçek olduğunu kabul etsek ne değişecek. Bundan yola çıkarak ölen çocuğu kusurlu mu kabul edeceğiz?" diye karşılık verdi. Sanık, 'alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, cezada indirim uygulanmadı.

'Uygunsuz görüntüleri var' iddiasıyla kızını öldürmüştü! Mahkeme gerekçeli kararını açıkladı

GEREKÇELİ KARAR: VİDEODAKİ ŞEYMA DEĞİL

Mahkeme, kararın gerekçesini açıkladı. Kararda, babanın savunmasında; kızına, görüntüleri sorduğunu, ölenin de bunu kabul etmediğini ve sonra 'sus baba' dediğini söylediği aktarıldı. Ölü muayene raporunda Şeyma'nın 9 ateşli silah yaralanması sonrası öldüğü belirtilerek, "Her ne kadar sanık görmüş olduğu videodaki şahsın kızı olduğunu söylemiş ise de; mahkememizce alınan bilirkişi raporunda videodaki kişinin Şeyma Yıldız olmadığı belirlenmiştir. Videodaki şahıs ölen Şeyma Yıldız olsa bile bu durum sanığa yönelen haksız bir eylem oluşturmadığı gibi sanığın da böyle bir düşüncesi olmayıp, savunmalarında amacının videoyu çeken kişiyi bulup öldürmek oluğunu, kızına bunu yapanların cezalandırılmasını, ölen Şeyma Yıldız'ı korumak istediğini söylemiştir. Bu durumda sanığa yönelen, mağdur tarafından gerçekleştirilmiş herhangi bir haksız fiil oluşmadığından unsurları oluşmaması nedeniyle sanık lehine haksız tahrik hükümleri uygulanmamıştır" denildi.

CEZA İNDİRİMİ UYGULANMADI

Kararda ayrıca, Şeyma Yıldız'ın olay tarihinde 18 yaşından küçük olması, sanığın öz kızının olması nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiği, suçun işleniş biçimi, olayın vahameti ve toplumda yarattığı infial ile sanığın yargılama sürecindeki davranışları göz önünde bulundurularak, TCK'nın 62'nci maddesinde öngörülen takdir indiriminin de uygulanmadığı belirtildi.

"Uygunsuz görüntüleri var" iddiasıyla kızını öldürmüştü! Mahkeme gerekçeli kararını açıkladı
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa 'Uygunsuz görüntüleri var' iddiasıyla kızını öldürmüştü! Mahkeme gerekçeli kararını açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • FFFFF: NE BİÇİM BABASIN SEN. İYİCE ARAŞTIRMADAN İNSAN, HEMDE EVLADINI ÖLDÜRÜRMÜ. HEM DİNİN DÜNYAN, HEMDE AHİRETİN MAHVOLDU BE SALAK ADAM 48 8 Yanıtla
  • .....: adamın o sitelerde ne işi var :? 0 0 Yanıtla
  • FARUK : HELAL OLSUN ADALETE.. 0 0 Yanıtla
  • Esma: Eger gercekden uygunsuz fotoraflari varsa yine kizinda deyil kendinde hata ara,kiziniza iyi bir egitim verseydiniz bu gün bu olaylar olmayacakdi.Gerci senden ne egitimci olur ya öz evladini öldüren baba 0 0 Yanıtla
  • ank: kızını öldürecek kadar cani katil olmuşsan neden yaşıyorsunki bir el ateşte kafana sıksaydın 0 0 Yanıtla
  • osman: bu gibi şerefsizleri asamayan devlet asla devlet degildir. 0 0 Yanıtla

Advertisement