Kmü'de "Bir Vali'nin Günlüğü" Söyleşisi - Son Dakika
Yerel

Kmü'de "Bir Vali'nin Günlüğü" Söyleşisi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından "Bir Valinin Günlüğü" konulu söyleşi düzenlendi.

24.12.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından "Bir Valinin Günlüğü" konulu söyleşi düzenlendi.

Karaman Valisi Murat Koca, KMÜ konferans salonunda düzenlenen söyleşide, üniversitede öğrencilerle birlikte olmanın kendisini gençlik yıllarına götürdüğünü söyledi.

Mesleki yaşantısının ilk yıllarına da değinen Koca, "Vali olmadan önceki duygularım neyse vali olduktan sonra da aynı duyguları hissettim. Bazı insanların makamlarının kendilerini değiştirmesi yaşanabilmekte, fakat ben bunu hiç yaşamadım. Eskiden ne isem şimdi de aynı kişiyim" dedi.

Döneminde gerçekleştirilen faaliyetler ve projeler ile ilgili de bilgi veren Koca, Karaman'ın nüfus itibariyle çok büyük bir şehir olmadığına işaret ederek, bazı ekonomik verileri paylaştı.

Şehrin dinamik bir yapısının olduğunu anlatan Koca, ulaşım konusunda güzel gelişmeler yaşandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çalışmaları devam eden demiryolu inşaatı inşallah ocak ya da şubat ayında tamamlanacak. Bunun yanı sıra Karapınar'da enerji ihtisas enstitüsü kurulacak. Karaman ülkemizin en çok güneş alan illerinden birisi ve biz enerji alanında dışa bağımlı bir ülkeyiz. Bunun değişmesi adına böyle projeler üretiyoruz. Sudurağı'nda çiçekçilik ve seracılık enstitüsü kurmaya çalışıyoruz. Sonuç olarak tamamlanabilirse Karaman adına güzel projeler olacağını düşünüyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kmü'de 'Bir Vali'nin Günlüğü' Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement