Koalisyon hükümeti düştü! Siyasi kriz derinleşti - Son Dakika
Dünya

Koalisyon hükümeti düştü! Siyasi kriz derinleşti

Karadağ'da, Başbakan Zdravko Krivokapiç liderliğindeki koalisyon hükümeti, parlamentoda gerçekleştirilen oturumda güvenoyu alamayarak düştü.

05.02.2022 12:47  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Krivokapiç hükümeti, uzun bir süredir Covid-19 salgınını yönetememek, yatırım yapmamak, istihdam oluşturmak ve Avrupa entegrasyonunda yavaş yol almakla eleştiriliyordu. Haftalardır süren siyasi krizin ardından hükümet, güvenoyu alamadı.

"İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR"

Parlamentoda gerçekleştirilen oturumda, muhalefet partilerinin yanı sıra koalisyonun küçük ortağı olan ilerici Birleşik Reform Eylemi (URA) Partisi de hükümetin aleyhinde oy kullandı. URA milletvekili Milos Konatar, "İşler yolunda gitmiyor. Bir çözüm sunmak ve ülkenin Avrupa geleceği adına yeni bir aşamaya geçmesi bizim sorumluluğumuzdur" dedi.

BAŞBAKAN OTURUMA KATILMADI

Muhalefetteki Sosyalist Demokrat Parti'den Danijel Zivkoviç de, "Bugün zaferle övünme günü değil. Karadağ'ı bir krizden çıkarmak için önümüzde ciddi bir yol var" dedi. Başbakan Krivokapiç ise oylamanın yapıldığı oturuma katılmadı.

Koalisyon hükümeti düştü! Siyasi kriz derinleşti
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Koalisyon hükümeti düştü! Siyasi kriz derinleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Caner kayalı: Bu parlamenter sistemi yıllarca deneyip, nerede ise yüz yılımız heba oldu ders alamadık.Bari şu tür musibetleri görüp altına direkler dikip güçlendireceğiz hezeyanları ile güçlendirilmiş parlamenter sistem diyenlerin,sufleyi nerelerden aldıklarını iyi tahlil etmek lazım.Üst akıl parlamenter sistem ile her şeyi istediği an ülkemize enjekte edebiliyordu.İstediği an düğmeye basabiliyordu.Sadece papatyanın bir tek yaprağını ayartması yetiyordu.Hoop hükümet yıkılırdı.Şimdi yapamıyorlar esas sebep bu 0 0 Yanıtla

Advertisement