Kocaeli'de Kırım Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Kırım Tepkisi

Kocaeli\'de Kırım Tepkisi

Kırım Dernekler Federasyonu, Kocaeli’de düzenlediği yürüyüşle Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasına tepki gösterdi.

07.03.2014 21:13

Kırım Dernekler Federasyonu, Kocaeli'de düzenlediği yürüyüşle Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasına tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan Kırım Dernekleri Federasyonu ve Kocaeli Kırım Tatarları Derneği Başkanı Vefa İbrahim Aracı, "Karadeniz'e ulaştığını zanneden o zihniyet dikkat etsin, bu halk tekrar Kremlin'e gider" dedi.

Kırım Dernekleri Federasyonu ve Kocaeli Kırım Tatarları Derneği üyesi yaklaşık 2 bin kişi, Kocaeli'de yürüyüş düzenleyerek Kırım Parlementosu'nun Rusya'ya bağlanma kararı almasına tepki gösterdi. Yürüyüşün ardından Sabri Yalım Parkı'nda açıklama yapan Kırım Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Vefa Aracı, Kırım'ın özerk kalmasından yana olduklarını dile getirdi. Aracı konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

"Tam 100 sene önce doğan İbrahim Gaspıralı Bey'in yılı bu sene. O dedi, "Dilde, fikirde, işte özgürlük." Kırım Tatar'ı bir avuç insan değil, bir yumruk insan. Buradaki hiç kimse onlarla pazarlığa girmeyecek. Bizim istediğimiz çok fazla bir şey değil. Vatanımızda özgürce, insan haklarına saygılı, dilimizi, dinimizi düzgün yaşamak. Vatanımızda öz vatanında yaşamak. Başka bir şey değil. Bugün Kırım Tatar'ına sana ev vereyim, para vereyim, biraz rahat otur diyen zihniyet 25 senedir nerdesin? 25 sene önce evinin temelini atıp hala evine cam takamayan var. Bugün mü aklına geldi. Türkiye Cumhuriyeti'nde aldığınız 50 tane ev parasına orada yaşayan 300 bin Kırım Tatar'ına ev yapardınız. Şimdi mi aklınıza geldi. Artık Karadeniz'e ulaştığını zanneden o zihniyet dikkat etsin. Bu halk tekrar Kremlin'e gider. Yemin ediyorum gider. En azından ben yaşadığım sürece, hiçbir şey gözümde değil. Gizli pazarlık olmayacak" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Kırım Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement