Kocaeli'de Kültür-sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Kocaeli'de Kültür-sanat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarınca, 2-9 Mayıs tarihlerinde 4 oyun seyirciyle buluşacak.

27.04.2019 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarınca, 2-9 Mayıs tarihlerinde 4 oyun seyirciyle buluşacak.

Türel Ezici'nin yazdığı, Mustafa Sekmen'in yönettiği "Kara Fatma" adlı oyun, Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne'de 2-3-4 Mayıs'ta saat 20.00'de izlenebilecek.

Kurtuluş Savaşı'nda mücadele vermiş bir kadın kahramanının bakış açısından tarihsel görünümün ortaya konulduğu oyunun konusu kısaca şöyle:

"Fatma Seher (namıdiğer Kara Fatma) Kurtuluş Savaşı'nda verdiği milli mücadeleyle şanlı tarihimizin önemli kahraman kadın askerlerinden biridir. Cephede vermiş olduğu mücadele, harap haldeki memleketin tüm kadınlarına moral olmuş ve birçok kadının savaşa katılmasını sağlamıştır. Fatma Seher'in milli mücadelede sorumlu olduğu bölge Kocaeli yarımadasıdır. Kara Fatma ve taburu, Sakarya, Kocaeli, İznik, Yalova hattında orduya destek vermiştir. Milli mücadele yıllarında yaşanan acı, keder, zulüm ve ödenen bedeller karşılığında kazanılan zafer, üzerinde yaşadığımız bu coğrafyada gerçekleşmiştir. Kara Fatma'nın mücadelesi savaş sonrası devam etmiş, yaşanan zorluklar Darülaceze'de geçen zamanlarda daha çok artmıştır."

"Beyaz Tay"

Erdem Irmak'ın yazıp yönettiği "Beyaz Tay", SDKM Oda Tiyatrosu'nda 5 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te çocuklar için sahnelenecek.

Oyunda diğer atlarda olmayan bazı özelliklere sahip "Beyaz Tay"ın yaşamı ve bilinç serüveni anlatılıyor.

"Hayal Perdesi Karagöz Akıllanıyor"

Erdoğan Hasan Cengiz'in yazıp yönettiği "Hayal Perdesi Karagöz Akıllanıyor" adlı oyun, 7 Mayıs Salı günü saat 11.00 ve 14.00'te, 8 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00'te, 9 Mayıs Perşembe günü 11.00 ve 14.00'te SDKM Oda Tiyatrosu'nda izlenebilecek.

Oyunun konusu şöyle:

"Hacivat, Karagöz'den kendine bir iş bulmasını ister. Bunun üzerine Karagöz, kendine odunculuk işini uygun görür ve ormana ağaçları kesmek için yola çıkar. Hacivat, Karagöz'ün bilinçsizce doğaya zarar vermesine mani olmak ister fakat engel olamaz. Hacivat, mahalle esnafı ve çocuklarla anlaşarak, Karagöz'e kurmaca bir oyun oynar. Karagöz, hatasını anlayarak, ormanların ve ağaçların canlıların yaşamındaki önemini kavrar."

"Minik Bulut Minnak"

Aytek Mete Elgün'ün yazıp yönettiği "Minik Bulut Minnak", SDKM Büyük Sahne'de 8 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00'de çocuklar için sahnelenecek.

Eserde, yağmur yağdıramayan küçük bulut "Minnak"ın, küresel ısınmayla mücadelesi konu ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kocaeli'de Kültür-sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement